Sarıgül olmadan da kazanırız

Sarıgül olmadan da kazanırız

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık köşesinden önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık bugünkü köşesinde CHP'den kulisleri aktarmaya devam etti. 

Işık, Yerel seçim yaklaşırken en merak edilen konulardan biri Mustafa Sarıgül’ün adaylığı. Sarıgül aylardır Şişli’yi sokak sokak geziyor. Çalmadığı kapı kalmadı." diye yazdı.

Sarıgül'ün kendisini CHP adayı olarak takdim ettiğini belirten Işık'a göre "Genel merkezde Sarıgül’ün yeniden Şişli adayı olmasına sıcak bakılmıyor. Eyüp’ten aday olsun isteniyor. Kaldı ki parti açısından mantıklı bir karar." iddiasında bulundu.

Işık'ın yazısından ilgili bölüm şöyle;

"Şişli zaten CHP’de, anketlere bakınca Sarıgül gibi güçlü bir adayla Eyüp’ün de kazanılması mümkün. Ancak parti için mantıklı olan bu durum Sarıgül için pek mantıklı değil. Sarıgül bir kez risk alıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday oldu, kaybetti. Üstüne ön seçime takıldı, Meclis dışında kaldı. Sarıgül gibi aktif bir siyasetçinin bu kadar sahne dışında kalması çok zor. Her halinden belli ki çalışmayı, koşturmayı, ön planda olmayı özlemiş. Şimdi bir kez daha risk alıp Şişli gibi garanti bir yer varken başka bir ilçeden aday olmak istemiyor.

Tabii burada kritik soru şu: CHP aday göstermez ve Sarıgül DSP’den aday olursa CHP İstanbul’un bu kritik ilçesini kaybeder mi? CHP yönetimi “Hayır, kaybetmeyiz” diyor. Mevcut Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü kesinlikle aday gösterilmeyecek. CHP’de Sarıgül kararı henüz verilmedi. Siyasette her an her şey olabilir. Hele konu Sarıgül ise... Sarıgül olmazsa kim aday olur belli değil ama şu bir gerçek ki Şişli’den bahsediyorsak Sarıgül varsa en güçlü aday Sarıgül’dür.