Sayımı duran Maltepe'de karar çıktı!

Sayımı duran Maltepe'de karar çıktı!

Maltepe'de devam eden yeniden sayım sürecinde iki gündür bazı memurların imza atmayarak seçimi durdurmaya çalışması üzerine acil toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantının ardından İlçe Seçim Kurulu'ndan karar çıktı.

Edda Sönmez

Maltepe'de devam eden tekrar sayıma ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Yurt'a ulaşan bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Maltepe'deki sayım sırasında iki gündür AKP'li ve MHP'li bazı memurların tutanaklara imza atmayarak sayımı durdurmaya çalıştıkları öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu ise imza atılmasa dahi sayımın devam etmesi yönünde karar vermişti. Ancak söz konusu duruma ilişkin flaş bir gelişme yaşanmış ve Maltepe'de devam eden sayım durdurularak bir toplantı düzenlenmişti. Toplantıda İlçe Seçim Kurulu'nun imzaların atılmaması durumunda sayımın devam edip etmeyeceği yönünde karar vereceği bilgisi alınmıştı. 

İlçe Seçim Kurulu'ndan gelecek karar beklenirken alınan son dakika bilgisine göre, AKP'nin 800 sandığa itiraz edeceği öğrenilmişti. 

KARAR ÇIKTI

İlce Seçim Kurulu, 2 kurul dışında sayım yapan diger 10 kurulun saydığı 400'den fazla sandığın yeniden sayılmasına karar verdi. Sayımı iptal edilen 400 sandık ve kalan 176 sandık 2 kurul tarafindan sayılacak.

Maltepe'deki yeniden oy sayımındaki ilave terminaller ve yapılan sayım iptal edildi. İptal edilen terminallerin saydığı oylar yeniden sayılacak. Yeniden oy sayımı yapan kurul sayısı 12'den 2'ye düştü. Sayıma sabah 9'a kadar ara verildi.

​Anadolu Ajansı'nın sabah saatlerinde geçtiği haberde ise oy sayımının devam ettiği Maltepe'de 1089 sandıktan 742 sandığın sayıldığı ve oy sayım işlemlerinin 2 kuruldan 12 kurula çıkartıldığı belirtilmişti.