Sebahat Tuncel, ifade verdi

Sebahat Tuncel, ifade verdi

HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, “Yasak propaganda” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ifade verdi.

Tuncel, 2007 seçimlerinde cezaevinde iken aday olduğunu, yasak yere kendisine ait flama ve resimlerin asıldığı dönemde de cezaevinde bulunduğunu belirterek beraatine karar verilmesini istedi. 
Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Sebahat Tuncel ve Avukatı Levent Pişkin katıldılar. 2007 yılında cezaevinde iken milletvekili seçilen Tuncel savunmasında, yasak propaganda ile suçlandığını hatırlatarak, kendisinin o dönemde cezaevinde bulunduğunu, seçimden sonra cezaevinden çıktığını hatırlatarak, “Kampanyamı o dönemde ismi DTP (Demokratik Toplum Partisi) olan partili arkadaşlarımız seçim propagandası yaptılar. Ben o dönem Gebze M Tipi cezaevindeydim. Ben cezaevindeyken seçilen milletvekili oldum ve seçildikten sonra dışarıya çıkabildim. Dolayısıyla bu propaganda ben cezaevinde iken oldu. Flamaları ve afişleri, cezaevinde olduğum için asmam mümkün değildir. Ayrıca seçim döneminde aday için afiş ve bildiri açılması propaganda gereğidir ve suç değildir. Bu gerekçelerle beraatimi istiyorum” dedi.
Mahkeme, Tuncel’in hangi tarihte cezaevine girdiğini ve hangi tarihte çıktığının sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. 
İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 2007 tarihinde yapılan genel seçimlerde Sebahat Tuncel’in milletvekili adayı olduğu, flama ve resimlerini Esenler 1. Seçim Kurulu tarafından tespit edilen yer dışındaki yerlere asmak sureti ile “Yasak propaganda” suçunu işlediği belirtiliyor. 
İddianamede Tuncel’in bu suçtan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep ediliyor.