Seçime 4 gün kala Erdoğan'dan 'anket' açıklaması

Seçime 4 gün kala Erdoğan'dan 'anket' açıklaması

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında seçim anketleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Saray İttifakı'nın oylarının düşmesinin ardından anketlere yüklenerek "Gerçek anketi pazar günü göreceğiz, asıl anket pazar günü" dedi. 

AKP'li CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan,katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Anket şirketlerinin büyük bir yanılgı içerisinde olduğunu ileri süren Erdoğan, "Meydanların diline baktığımızda bu seçimde çok ciddi bir yanılmayı anket şirketleri yaşayacak. Anketlerden gelen bilgilere baktığımızda aralarında korkunç farklılıklar var. Meydanlar yalan söylemez. Mecbur mu yani bu insanlar meydanlara gelsin? Bugün Düzce'de saat 12.00 millet meydanda. Bu meydanı dolduran Düzceli kardeşlerim büyük bir coşkuyla, orada konuşmam bitene kadar ayrılmadı. Bir de resim faslı başlıyor. Bunlarla beraber hediyeleşmemiz oluyor. Çay dağıtıyoruz bu sene biliyorsunuz." dedi

— Gerçek anketin yapılacağı pazar günü akşamı göreceğiz. Asıl anket pazar günü. Bir de meydanlardaki anketler var. Bunlara baktığımızda gerçekten iyi gittiğimize inanıyorum. Hedefe inşallah varacağız.

— Peyderpey yatırımcılar gelmeye başladı. Terör örgütleri ve onların hamileri şimdi yerel seçimleri fırsat olarak görüyorlar. Biz önümüze bakacağız. Yerel seçimde Cumhurbaşkanı, Kabine değişmeyecek ki. Bunlar milletimi aldatmaya çalışıyorlar. Benim sevgili milletim verdiğin bu oyla lokal, mevzi anlamda oralarda bir yönetici seçeceksin. Peki seçeceğin yönetici senin oradaki ekonomik durumunu mu düzeltecek? Böyle bir yetkisi var mı? Yok. Bunlar oralarda çukurlar, kanallar açtılar. Devletin imkanlarını halkına değil Kandil'e gönderdiler. Diyarbakır Belediyesi'nin önünde aylarca çadır kurup, ağlayan anneleri düşünün. Oradaki baronlar hala genç kızları Kandil'e kaçırıyorlar. Oralarda çok ciddi taciz eylemleri de var. O namussuzlar bunu da yapıyorlar.

— Bir gece ansızın gelebilme olayına gelince, hiç haber vermeden, sağa sola bilgiyi vermeden gereğini yapıyorlar. Zira dost bildiklerimiz karşımızda dikilebiliyor. Terörle mücadele noktasında artık yeni bir dönemin içindeyiz.

— (HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye hitaben) Sen ne zamandan beridir benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koyuyorsun? Kürt kardeşlerimize buradan sesleniyorum, iradenizi sandığa yansıtırken b88888888888888888u işi en iyi kim yapacak onu düşünün.

— Erdoğan düşmanlığı gözlerini öyle bürümüş ki Türkiye düşmanlığı ile Erdoğan düşmanlığını ayırt edemez haline gelmişler.

— Bu kadın da bu işlere başladı. Denizli, Aydın mitinglerinde Meral hanım vatandaşlarıma benim terörist dediğimi söylüyor. Ben böyle bir ifade kullandıysam bu makamda durmam. Ben enayi miyim ya?