Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ beraat etti

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ beraat etti

HDP eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 9 Mayıs 2015'te Kayseri'de HDP il binasına yapılan saldırının ardından hakkında şikayetçi oldukları Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'a yönelik 'iftira' suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Kayseri'de 9 Mayıs 2015 tarihinde HDP'nin seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Saldırının ardından partinin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, saldırıya kayıtsız kaldığını ve azmettirici olduğunu iddia ettikleri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan soruşturmada, Kulular hakkında takipsizlik kararı verildi. Demirtaş ile Yüksekdağ'ın verdikleri dilekçe nedeniyle İbrahim Kulular'a yönelik 'iftira' suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açıldı.

Kayseri 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması yapıldı. Başka bir suçtan Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katılmak istemediği, bizzat mahkeme salonunda ifade vermek istediğini belirten dilekçesi, mahkemeye sunuldu. Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ ise başka bir duruşması olması nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın avukatları esasa ilişkin savunmalarını yaptı. Sanık avukatları, müvekkillerinin mahkeme salonunda ifade verme taleplerini yineleyerek, beraatlerini istedi. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.