Selvi'den çok konuşulacak seçim sonrası kulisi: Erdoğan henüz...

Selvi'den çok konuşulacak seçim sonrası kulisi: Erdoğan henüz...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 23 Haziran seçimleri sonrasına ilişkin kulis bilgilerini yazdı.

Abdulkadir Selvi Hürriyet'te yeralan "Seçim sonrasına yönelik kulisler" başlıklı yazsında Türkiye'nin bir değişim sürecine girdiğini ama yorum yapmak için önce seçim sonuçlarının görülmesi gerektiğini söyledi.  Selvi, Abdullah Gül ve ekibinin ekonominin kötüye gitmesi, toplumun bunalması ve özgürlük arayışının artması beklentisi içinde olduklarını iddia etti.

Selvi, "Ancak hesap etmedikleri bir nokta var. Erdoğan henüz hamlesini yapmadı. Belli ki yeni parti kuracaklara karşı savaş açacak ve onları kendisini devirmek için plan yapan Amerika ve İngiltere’nin adamları olarak gösterecek 23 Haziran sonrasına plan yapanların, Erdoğan’ın hamlelerini görmeden harekete geçmemelerinde yarar var. Yoksa boş havuza atlamış olurlar" dedi.

Abdulkadir Selvi'nin yazsının ilgili bölümü şöyle:

2023 PLANI

1- İmamoğlu kazandığı taktirde 2023 seçimlerinin öne çekilmesi için harekete geçmeye hazırlanıyorlar. Muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener ile konuşmuştum. 2023 seçimlerinin öne çekilmesi yönünde özel bir çaba içinde olmayacaklarını söylemişlerdi. Ancak onların da ötesinde küresel bir gücün süreci zorlayacağından söz ediliyor. 

GÜL’ÜN HESABI

2-Sonbaharda Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin yola çıkacağı söyleniyor. Babacan ileDavutoğlu’nun ayrı ayrı parti kurma çalışmaları yürüttükleri biliniyor. Babacan ile Davutoğluarasındaki mesafenin arttığı söyleniyor. 23 Mayıs’ta Ankara’da Davutoğlu ile Babacan birbirinden habersiz olarak aynı mekânda iftar vermişler. Ama görüşmemişler. “Ne Babacan aşağıya indi, ne Davutoğlu yukarı çıktı. Selamlaşmadan mekândan ayrıldılar” denildi.

24 Haziran 2018 seçimlerinde muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmayı planlayanAbdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu’nun desteğini almasına rağmen Meral Akşener engelini aşamamıştı. Gül’ün 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için kendi partisini kurdurarak pazarlık gücünü artırmayı planladığı yorumu yapılıyor. 2023 yılına daha 4 yıl var. O zamana kadar köprülerin altından çok sular akar. Değil, 4 yıl, 4 ay önce şu an yaşadıklarımızı tahmin edebiliyor muyduk? 4 ay önce Ekrem İmamoğlu diye bir siyasi figür var mıydı?

İstanbul seçimlerinin önemli siyasi sonuçları olacağını düşünenler, pusuya yatmış bekliyor.Ekrem İmamoğlu seçimi kazansın biz onun sırtından post çıkaralım fırsatçılığı peşindeler.

Bir de Türkiye kötüye gitsin hesabı yapıyorlar.

1-Ekonomi kötüye gitsin.

2-Toplum bunalsın, özgürlük arayışları artsın.

Abdullah Gül ve ekibinin böyle bir beklenti içinde oldukları anlaşılıyor.

Bir anlamda Türkiye’nin felaketinden kendilerine bir saadet çıkarmaya çalışıyorlar. 

ERDOĞAN’IN HAMLESİ NE OLACAK?

Ancak hesap etmedikleri bir nokta var. Erdoğan henüz hamlesini yapmadı. Ancak Cumhurbaşkanı dün akşam yapılan AK Parti grup toplantısında yeni parti kurma hazırlığı içinde olanlara dönük önemli mesajlar verdi.

“Birileri bu yapıyı zayıflatmanın peşindeler. Bu yapıdan bir şeyler koparmaya çalışanlar geçmişte de oldu” diyerek yeni parti kurma çalışması içinde olan Abdullah Gül-Ali Babacan ikilisi ileAhmet Davutoğlu’nu hedef aldı. “Geçmişte de oldu hatta grup kuracak seviyeye ulaştılar. Şimdi ne oldu?” diyerek onlara Erkan Mumcu’nun akıbetini hatırlattı. Ama asıl önemli olan Erdoğan’ın yeni parti kuracakları oturtacağı çerçeveydi. Erdoğan, Gül-Babacan ve Davutoğlu partilerini, “Küresel ittifakın bir parçası” olarak tanımladı. “Karşımızda küresel bir ittifak ve onlarla hareket eden Mankurtlar çetesi var” dedi. Erdoğan daha önce, “Bu trenden inenler bir daha binemez” demişti. Artık o aşamanın geçildiğini görmüş. O nedenle yeni parti kuracakları, “Küresel ihanetin bir parçası” olmakla itham etti. Belli ki yeni parti kuracaklara karşı savaş açacak ve onları kendisini devirmek için plan yapan Amerika ve İngiltere’nin adamları olarak gösterecek.

23 Haziran sonrasına plan yapanların, Erdoğan’ın hamlelerini görmeden harekete geçmemelerinde yarar var. Yoksa boş havuza atlamış olurlar.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı