Selvi: Erdoğan'ın Abdullah Gül ve Davutoğlu mesajı

Selvi: Erdoğan'ın Abdullah Gül ve Davutoğlu mesajı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'da yaptığı konuşmalara değindi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ankara Kızılcahamam'da yaptığı açıklamalara değindi. 'Erdoğan'ın üç önemli mesajı' diyerek Erdoğan'ın değişim mesajını sürdürdüğünü dile getirirken son dönemde gündeme 'Türkiye İttifakı' söylemine de dikkat çekti. 

Selvi, Erdoğan'ın yaptığı konuşmada, “Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler seçim kampanyası sürecince neredeydiler” ifadelerinin Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na yönelik mesaj verdiğini ileri sürdü.

Selvi'nin "YSK’daki son durum ve Erdoğan’ın mesajları" yazısının ilgili bölümü şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam kampında verdiği mesajları takip ediyorum.

1- Değişim mesajını sürdürdü. “Her alanda ihtiyaç duyulan değişimi gerçekleştireceğiz” dedi. Erdoğan, kendisine dikte ettirilmek istendiği zaman değil, kendi ihtiyaç duyduğu an değişimi gerçekleştiriyor. Ancak kabinede ve parti yönetiminde nasıl bir değişim olacak, bu değişim yönetim tarzını ve siyaset dilini de kapsayacak mı, izleyip görmekte yarar var.

2- Erdoğan“Türkiye ittifakı” demeden “Türkiye ittifakı”nı tarif etti. Seçim dönemleri ile icraat dönemlerinin dinamiklerinin farklı olduğunu, ülkenin milli meselelerinde bir ittifakın gerekli olduğunu söyledi. Cumhur ittifakının ise bu işin merkezinde yer alacağını söyleyerek, Bahçeli’nin kaygılarını gidermeye özen gösterdi.

3- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde en az durulan ancak en çok konuşulması gereken uyarısı ise Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na yönelik verdiği mesajdı. Daha önce “Trenden inenler bu trene bir daha binemez” diyen Erdoğan bu kez, “Bu davanın adamı olduğunu söyleyenler seçim kampanyası sürecince neredeydiler” diye sordu. DavutoğluAli Babacan ve Abdullah Gül, partileşme yolunda adım attıkça buna benzer soruların ağırlığı da artacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızgın demiri soğutma çağrısından sonra siyasette tansiyonun düşmesi, kızgın demirin harlı ocaktan çekilmesi bekleniyordu. Ama olmadı. Çubuk’taki şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na saldırı ile rüzgâr tersinden esmeye başladı. Ama bu demir soğutulmalı, “Türkiye ittifakı” öneren Erdoğan’ın eli havada kalmamalı.

Yazının tamamı için tıklayınız