Selvi'nin iddiasına Vatan Partisi'nden tepki

Selvi'nin iddiasına Vatan Partisi'nden tepki

Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısına, Vatan Partisi'nden tepki geldi.

Vatan Partisi, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü “AK Parti’nin İstanbul stratejisi iki ayaklı” başlıklı yazısıyla ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak "AK Parti’de İstanbul seçimlerine yönelik olarak ciddi bir hukuki arayış yaşanıyor. İki eğilim söz konusu" demişti. 

İşte partiden yapılan açıklama:

“8 Nisan 2019 Pazartesi tarihli Hürriyet Gazetesi’nde, Abdulkadir Selvi’nin kaleme aldığı ‘AK Parti’nin İstanbul stratejisi iki ayaklı’ başlıklı köşe yazısında, seçim sonuçları ile ilgili olarak Adalet ve Kalkınma Partisi içinde çeşitli özeleştiriler yapıldığını anlatmaktadır. Resmi raporun yanı sıra ‘öz eleştiriye açık parti içi konuşmalar’ şeklinde kaynağını belirttiği bir fikirden söz etmektedir. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oktay Yıldırım ile yaptığı telefon konuşmasında bunu bazı milletvekillerinden duyduğunu belirtmiştir.

Bu fikri şöyle aktarmaktadır: 'İstanbul için kampanya dilinde ‘terörist’ ve ‘Kürdistan’ söylemlerinin Kürt seçmeni olumsuz etkilemesi, Ekrem İmamoğlu’na yönelik kampanyanın ters tepmesi, muhtarlık seçimleri için İstanbul dışına çıkanların yüzde 80’inin AK Parti seçmeni olması, seçimlerden birkaç ay önce tecrübeli mahalle ve sandık temsilcilerinin değiştirilmesi, sandıklarda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve HDP’li görevlilerin birlikte hareket etmesine karşılık, AK Parti görevlisinin yalnız kaldığı gibi noktalar üzerinde duruluyor.'

Gerçek dışı olduğu daha ilk anda anlaşılan bu açıklamanın kaynağı eğer gerçekten bir milletvekili ise, görevini yapamayacak kadar ülke gündeminden uzaktır. Çünkü Vatan Partisi Millet ittifakı bileşenlerinin karşısında konumlandığı gibi, HDP ile işbirliği yapılmasını şiddetle eleştirerek mahkum etmiş, daha önemlisi HDP'nin kapatılması için resmi olarak başvuru yapmış tek siyasi partidir.

Değil sandık başında, ne seçim öncesi, ne seçim sonrası ne de başka bir zaman PKK'nın siyasi temsilcisi olan HDP ile işbirliği yapması mümkün değildir. Böylesi gerçek dışı bir iddianın PKK'yı ve onun siyasi kolu HDP'yi olduğundan daha güçlü göstermek dışında bir sonucu olamaz. Vatan Partisi Vatan savaşı, aynı gemi ve milli hükümet gibi kavramları kamuoyu gündemine taşıyan ve milli çözümün teorisini üreten partidir, bu nedenle söz konusu ifadeler, vatan savaşında milli cepheyi de zayıflatma sonucu doğurmaktadır.

Hürriyet Gazetesi’nin ve köşe yazarı sayın Abdulkadir Selvi’nin amacının bu olmadığına inanıyoruz ve bu konuyla ilgili yapılan hatayı en kısa zamanda düzeltmelerinin, kamuoyunu aydınlatma adına bir zorunluluk olduğunu kendilerine hatırlatıyoruz."

VATAN PARTİSİ”