Seyit Torun'dan aday açıklaması

Seyit Torun'dan aday açıklaması

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Seyit Torun'un konuşmasından satır başları:

Gerçekleştirdiğimiz MYK toplantımızın ardından adaylarımızı açıklıyoruz. Aydın, Eskişehir, Muğla, Tekirdağ, Hatay Büyükşehirlerimizde başkanlarımızla devam ediyoruz.

Çok değerli adaylarımızı tebrik ediyor, sürecin halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.CHP, Türkiye'yi çok partili sisteme taşımış partidir, demokrasinin sigortası konumundadır. Bu nedenle CHP acele etmeden bir plan, program dahilinde adaylarını açıklamaya devam edecektir. CHP'de panik yok, CHP'nin olduğu yerde kriz olmaz demokrasi olur

Adaylarımızı seçmenlere, STK'lara, muhtarlara soruyoruz, tartışıyoruz, vadettiğimiz demokrasiyi parti içinde de hayata geçiriyoruz.

Bizi kendilerine benzetemeyecekler, ne CHP ne seçmen onların tehditlerine, şantajlarına boyun eğmeyecek. Türkiye toplumu demokrasiden asla vazgeçmeyecek.Ekonomik kriz, şehirleri yaşanmaz hale getiriyor. Ekonomi yurttaşlar için kira demek, sağlık demek, eğitim demek, ulaşım demek. Tüm bunların fiyatları her geçen gün artıyor. Ekonomik kriz hepimizi yoksullaştırıyor. İşsiz kalma kaygısı yaşıyoruz.

AKP şehirleri engellilere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara kapatıyor.Belediye başkanlarımız AKP'nin kapattığı şehirleri herkese açmak için çalışıyor.

Adaylarımız seçim boyunca yürütecekleri kampanyalarla toplumu bölen AKP-MHP ittifakına karşı bir arada yaşamı garanti edecekleri çalışmalar yürütecekler, demokrasiyi inşa edecekler.

31 Mart'tan itibaren demokrasimizi ve ekonomimizi yeniden inşa edeceğiz.

Tekrar tüm adaylarımıza başarılar diliyorum, süreç tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

(Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yaptığı Almanya eleştirisi) - Sayın genel başkanımız planlı bir Almanya seyahati gerçekleştirdi. Görüştüğü kişiler resmi kişilerdir. O nedenle asla gizli bir görüşme değildir. Kendisinin (cumhurbaşkanının) biz yurtdışında kimlerle pazarlık yaptığını biz çok iyi biliyoruz.

(Mansur Yavaş konusu)- Bizim görüşmelerimiz devam ediyor, her şey normal seyrinde. Mansur Yavaş kıymetli bir belediye başkan adayı, geçmişte de görev yapmış ama kendi açıklamasıdır. Bizim görüşmelerimiz normal seyrinde devam ediyor.

(Mansur Yavaş-rozet konusu) - Bir gerilim yok, sadece partinin adayı olursa rozet takmalı dedim. Elbette belediye başkanı olduktan sonra rozeti çıkaracak, benim bu açıklamam kimseye karşı değildi.