Silahlı operasyon yapılmıştı: Haydar Baş'tan karşı hamle

Silahlı operasyon yapılmıştı: Haydar Baş'tan karşı hamle

Balıkesir Valiliği’nin ‘asılsız bir ihbar sonucu meydana gelmiştir’ dediği olay için BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın avukatları suç duyurusunda bulundu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş'a Balıkesir Susurluk'ta yapılan çirkin saldırı büyük yankı uyandırdı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Liderine Susurluk’ta yapılan çirkin saldırının kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından bugün Balıkesir Valiliği Resmi Web sitesinden bir açıklama yayınladı.

Prof.Dr. Haydar Baş'a yapılan çirkin saldırıya neden olan uygulamanın asılsız bir ihbar sonucu gerçekleştiği kabul edilen Balıkesir Valiliği açıklamasında , "Bahse konu asılsız ihbar ile ilgili gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

BAŞ’IN AVUKATLARINDAN SUÇ DUYURUSU
Medyada geniş yer bulan olayla ilgili BTP Liderinin avukatları, Balıkesir Susurluk'ta gerçekleşen saldırının ardından Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Prof.Dr. Haydar Baş'a yapılan hukuksuz muamelenin anlatıldığı suç duyurusunda Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan şu talepte bulunuldu.

"Müvekkil hakkında gerçeğe aykırı, haksız ihbar ve isnatlarda bulunarak hukuksuz işlemler yapılmasına sebep olan ve/veya görevini kötüye kullanan kişi ya da kişilerin tespit edilmesini, haklarında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz" denildi. 

NE OLMUŞTU?
"Damadını asker ocağına teslim eden BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş, dönüş yolunda (Balıkesir- Susurluk) skandal bir uygulamaya maruz kalmıştı

Terörle mücadele ekipleri ve çok sayıda polis tarafından uzun namlulu silahlarla yolu kesilen Haydar Baş’ın aracı kendisini takip eden 8 arabalı konvoydan ayrılarak Emniyet Amirliği binası içindeki büyük bir demir kapıdan içeri alınmaya çalışılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Haydar Baş’ın Avukatı Lütfullah Önder konuyla ilgili olarak, “Prof.Dr. Haydar Baş’ın içinde olduğu araçta üst düzey bir FETÖ şüphelisi olduğu bilgisi üzerine Balıkesir TEM’den Susurluk İlçe emniyet müdürlüğüne talimatı kendilerinin verdiğini ifade ettiler. Balıkesir TEM’e bu bilgiyi kim verdi? Operasyon emrini kim verdi? Vali mi, İçişleri Bakanı mı, yoksa başka biri mi?” demişti.