Sinan Oğan: Yeterli sayıya ulaştık

Sinan Oğan: Yeterli sayıya ulaştık

MHP'de muhalifler, genel merkez tarafından 'yasadışı' kabul edilen tüzük kurultayını bugün topluyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli, katılmadığı kongrede kürsüye çağrılacak. Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı topluyor. Büyük Anadolu Oteli'nde bugün gerçekleştirilecek kurultayda Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak. Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek. Ancak, Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.

Kurultayda ilk olarak divan oluşacak. Adaylardan Meral Akşener'in önerdiği isim olan eski genel başkan adaylarından Musavvat Dervişoğlu'nun divan başkanı olması bekleniyor. Ardından Bahçeli, konuşma için kürsüye davet edilecek. Salonda olmadığı anlaşılınca da yerine kimsenin gelip gelmediği sorulacak. Genel başkan ve MHP Genel Merkezi kurultaya katılmayacak. Daha sonra kurultayda tüzük değişikliği gerçekleştirilecek.

10 Temmuz kararı

Muhalifler, 595 delegenin katılması durumunda kurultayın yapılabileceğini, tüzüğün de katılımcıların salt çoğunluğunun oyuyla değişebileceğini belirtiyor. Seçimli olağanüstü kurultay kararı alınması konusunda muhaliflerin netleşmiş bir pozisyonu bulunmuyor. Akşener dışındaki diğer adaylar, önceki akşam iftarda buluşup 10 Temmuz'da genel merkezin kurultayına gitme kararı aldı. Akşener'in, bu iftara katılmadığı için 10 Temmuz tavrı bilinmiyor.

Sinan Oğan: ''Yeterli sayıya ulaştık''

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan," Şu an yeterli sayı mevcut. Yolda olan delegelerimiz de var. Dolayısıyla bu konuda şimdiden yeterli sayıya ulaştık diyebiliriz" dedi.