Skandal gazeteler hangi belediyenin elinden çıkmış?

Skandal gazeteler hangi belediyenin elinden çıkmış?

Kent muhalefetini karalayan, iftiralarla dolu “Hatırla” isimli gazeteyi Ömer Polat’ın sahibi olduğu CNR Matbaa basmış. Bilindiği üzere Ömer Polat halen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ‘başkan danışmanı’ olarak görev yapıyor.

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala Kocaeli bugün ilginç bir sabaha uyandı. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkan yurttaşlar kentin dört bir yanına dağıtılan “Hatırla” isimli sahte gazetelerle karşılaştı.

Kim ya da kimler tarafından bastırıldığı bilinmeyen, üzerinde künye bulunmayan sahte gazetelerde 2004 öncesinde kentte görev yapan CHP’li belediyelerin yaşattığı olumsuzluklar anlatıldı.

2014 yılında da yine yerel seçim öncesinde benzer sahte bir gazete basılmış ve Kocaeli geneline dağıtılmıştı. 2014’te tek hedef CHP idi. Bu defa CHP ile birlikte kent genelinde dengelerin değişebileceği ilçelerde AKP’nin karşısında yer alan muhalefet partileri de hedefteydi.

Söz konusu gazetede Saadet Partisi meclis üyesi adayının PKK operasyonunda tutuklandığı, CHP’li belediye başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet’in 3 PKK’lıyı ziyaret ettiği anlatıldı.

BAŞKAN DANIŞMANI

İftiralarla dolu gazeteyle ilgili CHP Kocaeli İl Başkanlığı bugün adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Barış Haber'den Uğur Enç'in haberine göre; CHP’liler suç duyurusunda bulunduğu sırada kimi gazetelerin üzerinde matbaa makineleri tarafından otomatik yazılan ‘iş kodları’nın silinmediği fark edildi.

Skandal gazeteler hangi belediyenin elinden çıkmış?

Bir gazetede CNR Matbaa’ya ait iş kodu dikkat çekti. Söz konusu iş koduna göre gazeteler 19 Mart tarihinde bastırıldı.

İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan CNR tesisleri bilindiği üzere Ömer Polat’a ait. Tesisler Ömer Polat’ın çocukları üzerine ancak bütün işleri Ömer Polat yürütüyor.

Kent basınını dizayn etme çabalarıyla bilinen Ömer Polat halen AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun danışmanı olarak görev yapıyor.