Son dakika... TSK 36 hedefi imha etti

Son dakika... TSK 36 hedefi imha etti

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 36 hedef imha edilmiştir.

Genelkurmay Başkanlığı Afrin’deki örgüt yuvalarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatının 22. gününde bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 79  örgüt mensubunun daha etkisiz hale getirildiği ve harekatın başından itibaren etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısının 1141’e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.

İŞTE TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA:

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 36 hedef imha edilmiştir.Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir.Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 10 Şubat 2018 tarihinde, 79 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD  örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı sayısı 1.141 olmuştur.Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.