"Sonunda ‘hayır’ kampanyasına katılanların terörle bir ilgisi olmadığını anlamış"

"Sonunda ‘hayır’ kampanyasına katılanların terörle bir ilgisi olmadığını anlamış"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan'ın İstanbul'da CHP'nin HAYIR çadırını ziyaret etmesini değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı’nın “Atatürk olsa 'evet' derdi” sözüne ilişkin, “Atatürk buna asla ‘evet’ demezdi Sayın Cumhurbaşkanı. Neden ‘evet’ demezdi. Atatürk cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığın birleştirilmesine karşı olan bir liderdir. Atatürk evet bugün bu anayasa teklifini görme olanağı bulsaydı elinin tersiyle iter ve hadi oradan işinize bakın derdi” yanıtını verdi.

“BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYDUM”

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da “hayır” çadırını ziyaret etmesine ilişkin şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanının bugün bir ‘hayır’ standını ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Cumhurbaşkanı da sonunda ‘hayır’ kampanyasına katılanların terörle bir ilgisi olmadığını anlamış bulunmaktadır.

“CUMHURBAŞKANI BUGÜN HAYIRLI BİR İŞ YAPMIŞTIR”

‘Hayır diyenler teröristlerle işbirliği yapıyor’ sözünden bugün bir ‘hayır’ standını ziyaret etme aşamasına gelmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanı bugün hayırlı bir iş yapmıştır.”

“MECLİS’İN YENİLENMESİ BİR FESİH YETKİSİDİR”

Fesih tartışmasına ilişkin de Gök, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cumhurbaşkanı meseleyi başka bir mecraya çekerek Genel Başkanımızla sanki bir seçim mücadelesi yapıyor görüntüsü veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı burada bir seçim yapmıyoruz. Sayın Genel Başkanımıza cevap vermek niye size düşsün, o AKP Genel Başkanı’nın işi.

Meclis’in yenilenmesi evet Mehmet Parsak’ın dediği gibi, evet Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dediği gibi, evet Burhan Kuzu’nun dediği gibi bir fesih yetkisidir. Çünkü kapatılıyor ve bir başka seçime doğru götürülüyor Meclis.

“BİZ BU TUZAĞA DÜŞMEYİZ”

Biz buradan, Cumhurbaşkanının konulara hakimiyeti olmadığını biliyoruz, biliyorsunuz sürekli kandırılan bir yapısı var. Şimdi Cumhurbaşkanı’nı kim kandırıyor açıkçası bilmiyorum. Genel Başkanımızla bir çatışma alanı arıyor, biz bu tuzağa düşmeyiz.”

“ATATÜRK BUNA ASLA ‘EVET’ DEMEZDİ SAYIN CUMHURBAŞKANI”

Cumhurbaşkanı’nın “Atatürk şu anda kalksa o da bizim hazırladığımız bu düzenlemeye kendisi de böyle yaşadığı için 'evet' derdi” sözüne işaret eden Gök, şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı her fırsatta Atatürk ile ilgili alıntılar yapmak suretiyle tarihi de bilmediğini itiraf ediyor.

Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Atatürk olsa buna evet derdi’. Atatürk buna asla ‘evet’ demezdi Sayın Cumhurbaşkanı. Neden ‘evet’ demezdi. Atatürk cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığın birleştirilmesine karşı olan bir liderdir.
‘Benim diyor biz diyor reisi cumhurlukla başvekaleti birleştirmeyi düşünmedim ve düşünecek adam olmadığımı da cümle alem bilir’ diyor. Oldu mu Sayın Cumhurbaşkanı, size Atatürk’ten bir cevap geliyor mu bugün. Evet geliyor, tarihten geliyor.

“ELİNİN TERSİYLE İTER VE HADİ ORADAN İŞİNİZE BAKIN DERDİ”

Tartışılan ne, cumhurbaşkanlığı ile başbakanının aynı kişide birleşmesi. 1931 yılında Sayın Cumhurbaşkanı, Atatürk istese yapabileceği konumda ve güçteyken bunu elinin tersiyle itmiştir. Tam 87 yıl sonra sizin bunu dayatmanız Atatürk’e karşı büyük bir haksızlıktır. Atatürk evet bugün bu anayasa teklifini görme olanağı bulsaydı elinin tersiyle iter ve hadi oradan işinize bakın derdi.
Ne Atatürk ne de İsmet İnönü tek adam değildir her ikisi de adam gibi adamdırlar.”

“ADİL ÖKSÜZ KONUSU SİYASİ İKTİDARA KADAR UZANIYOR”

Adil Öksüz’e ilişkin de Gök, “İddialar vahim ve ciddidir. Anlaşılıyor ki Adil Öksüz konusu siyasi iktidara kadar uzanıyor. Bunun siyasi ayağı var” diye konuştu.

“Hayır için toplanan herkese hayır için olmasa dahi muhalif kesimin davetiyle gelen herkese soruşturmanın açılması tipik bir diktatörlük uygulamasıdır” diyen Gök, “Devletin polisi referandumda kullanılacak iki oydan birinin dağıtabileceğini öbürünün dağıtılamayacağını söylüyor. Bunlar bir polis devleti uygulamasıdır” dedi.

Önemli iddianamelerin ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Gök, şunları kaydetti:

“Devletin savcısı diyor ki bu kanun teklifini diyor siyasi otoriteye FETÖ yaptırdı diyor. Bu kanun teklifinde imzası bulunan AK Partili milletvekillerine sesleniyorum. Çıkın mertçe deyin ki ‘bize o gün o kanun teklifini falanca kişi getirttirdi, imzalattı’. Kim verdirdi size hükümet tasarısından tam bir hafta sonra bu kanun teklifini, albayların üç döneminin erken emekli edilmesinin yolunu açan ve iddianamede FETÖ’nün yaptırdığı siyasi otoriteye yaptırdığı ifade ettiği bu düzenlemeyi kimler size yaptırmıştır.”