Soyer: Cıvıl cıvıl bir körfezi hayata geçireceğiz

Soyer: Cıvıl cıvıl bir körfezi hayata geçireceğiz

Deniz Ticaret Odası (DTO) meclis toplantısında konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir Körfezi'nin cansız, renksiz ve ölü olduğunu söyleyerek körfezdeki hat sayılarını 3 katına çıkararak cıvıl cıvıl bir körfezi hayata geçireceklerini belirtti.

DTO şubat ayı olağan meclis toplantısı Seferihisar Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in katılımıyla düzenlendi.

DHA'nın haberine göre, İzmir'in var olma sebebinin liman olduğunu savunan Soyer, oda üyeleriyle düzenlenen ilk buluşma toplantısının bir tanışma niteliğinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"1 Nisan'dan sonra çok daha fonksiyonel bir ilişki kuracağız. Niyetlerimiz ortak. Hem ekmeğinizi hem gönlünüzü bu limanla besliyorsunuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi sizinle yol arkadaşlığı yapma mecburiyetinde. Bu iş birliğini bir büyük menfaate dönüştürecek her çalışmanın içinde olacağım."  

Körfezin iyileşmesi ile ilgili sirkülasyon ve navigasyon kanalının büyük önem taşıdığını anlatan Soyer, sirkülasyon kanalının İzmir Büyükşehir Belediyesi kontrolünde iken navigasyon kanalının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nın yetki ve sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Sirkülasyon kanalının bir yay şeklinde 800 milyon TL'lik bir proje olduğunu anlatan Soyer, navigasyon kanalının ise daha büyük gemilerin yanaşabilmesi için körfezde liman taramasını içeren 200 milyon liralık bir proje olduğunu söyledi.

‘MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISINI ARTTIRACAĞIZ'

Gençlerin daha çok denizle buluşmasını sağlayacaklarını söyleyen Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sörf yapmasını bilmeyen çocuklar bizim için bir ezikliktir. Deniz ile ilişkileri güçlendirmeliyiz. Elimizdeki nimeti kullanabiliriz. Bu akvaryum gibi denizi yoğun kullanabiliriz. 629 kilometre kıyı uzunluğumuz, 101 kilometre plajımız var. Seferihisar'da yapılan uygulama tüm plajlarda hayata geçirilecek ve mavi bayraklı plaj sayısını arttıracağız."