'Sözcü gazetesine yapılanlarda FETÖ'nün kasıtlı girişimi var mı?'

'Sözcü gazetesine yapılanlarda FETÖ'nün kasıtlı girişimi var mı?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sözcü gazetesine vergi denetlemesi için atanan müfettiş Çağlar Cerit ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı’nın KHK ile kamudan atıldığını anımsatarak, 'FETÖ’cü olduğu belirlenip kamudan atılan memurların verdiği kararların şu an geçerliliği var mı' diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’dan şu soruların yanıtını istedi:

“Sözcü gazetesinin Aralık 2012’de başlayan ve Haziran 2013 tarihine kadar devam eden vergi denetlemesi döneminde Vergi Müfettişi Selim Örer yerine 22 Haziran 2013 tarihinde incelemeye neden Çağlar Cerit atanmıştır?

'OLGUN VE ULU SİYASİ REHİN Mİ?'

Sözcü gazetesi internet sorumlu haber müdürü Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu’nun tutuklanmadığı siyasi olarak rehin alındığı iddiası doğru mudur? Kaynak: CHP: Mediha Olgun ve Gökmen Ulu siyasi rehin mi? 

22 Haziran 2013 tarihinde normal bir uygulamada incelemeye atanan müfettişin incelemesi tamamlanmadan görevden alınmazken Selim Örer’in yerine Çağlar Cerit atanmasını sağlayan FETÖ terör örgütü müdür?

Vergi Müfettişi olarak atanan Çağlar Cerit inceleme sonucu basıp dağıtımını gerçekleştirdiği yabancı gazetelerin iadesiyle ilgili 10 milyon 637 bin 503 liralık ceza kesmesinin nedeni Sözcü gazetesine maddi manevi zarar vermek midir?

Gelir İdaresi Başkanlığına başvurulması sonucu 23 Haziran 2016’da gerçekleştirilen görüşmede kurul üyesi Zülfikar Küçükavcı ve kurul tarafından kabul edilmemesinin sebepleri nelerdir? 

'FETÖ’NÜN KASITLI GİRİŞİMİ VAR MI?'

Vergi Müfettişi Çağlar Cerit ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı’nın 1 Eylül 2016 tarihli KHK ile kamudan atıldığı göz önüne alındığında Sözcü gazetesine yapılan uygulamalarda FETÖ terör örgütünün kasıtlı girişimi var mıdır?

Vergi Müfettişi Çağlar Cerit ve Gelir İdaresi Grup Başkanı Zülfikar Küçükavcı’nın atamalarını kim yapmıştır? FETÖ ile bağlantıları ne zaman açığa çıkmıştır?

'KARARLAR TEKRAR İNCELENECEK Mİ?'

FETÖ’cü olduğu belirlenip kamudan atılan memurların verdiği kararların şu an geçerliliği var mıdır?

KHK ile kamudaki görevlerinden uzaklaştırılan devlet memurlarının verdiği kararlar tekrar incelenecek mi?

KHK ile kamudan atılarak FETÖ terör örgütü bağlantısı tespit edilmiş kişilerin Sözcü gazetesine uyguladığı zararın maddi manevi zararın temini nasıl sağlanacaktır?”