Sözcü yazarı: Kirli belgeleri ve dosyaları temizleyip yok ediyorlar

Sözcü yazarı: Kirli belgeleri ve dosyaları temizleyip yok ediyorlar

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, seçim sürecine ilişkin çok konuşulacak iddialarda bulundu. Çölaşan, "Bu geciktirmenin temel amacı büyükşehirdeki bazı kirli belgelerin ve dosyaların temizlenip yok edilmesine yönelik. İtirazlarla zaman kazanma peşindeler" dedi.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan yaşanan seçim süreciyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. "Çıkarılan yasalarla başkanların bir sürü yetkisi Belediye Meclislerine devredilecek. Bu Meclislerin yetkileri genişletilecek" diyen Çölaşan, "İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak." ifadelerini kullandı. Çölaşan'ın yazısından dikkat çeken kısımlar şöyle:

Sevgili okurlarım, şimdi bundan sonra neler olabileceğine çok kısaca, özetle bakalım ve toplumu bekleyen ortamı biraz olsun görelim.

– Bu geciktirmenin temel amacı Büyükşehir’deki bazı kirli belgelerin ve dosyaların temizlenip yok edilmesine yönelik. İtirazlarla zaman kazanma peşindeler. 

– Yüksek Seçim Kurulu İstanbul’u CHP’ye verebilir. O takdirde en önemli bilgi ve belgeler zaten yok edilmiş olacaktır.

– Yüksek Seçim Kurulu seçimlerinin yenilenmesine de karar verebilir. Her şey beklenir. O takdirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugünkü AKP kadrolarının elinde yeni seçime kadar kalır. Ancak Türkiye gerilir, büyük olaylar bile çıkabilir. Onca gerilime karşın, yenilenen seçimi kimin kazanacağı ise hiç belli olmaz!

Varsayalım İstanbul, Ankara ve muhalefetin kazandığı diğer yerlerde seçimler yenilenmedi ve başkanlara mazbataları verildi.

– Onlar, yani özellikle İmamoğlu ve Yavaş açısından esas sorunlar o aşamadan sonra başlayacak.

– İktidar muhalefetten seçilen bütün başkanların ellerini kollarını bağlayacak ve iş yaptırmayacak.
– Üzerlerine müfettişler salınacak, yargı el koyacak ve her biri hakkında soruşturmalar başlatılacak. Belki bazıları tutuklanacak.