Tarhan: Ekmeleddin İhsanoğlu'na açıkça karşı çıktım

Tarhan: Ekmeleddin İhsanoğlu'na açıkça karşı çıktım

CHP'nin MHP ile birlikte "çatı" aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu kararına ilişkin eski CHP'li Emine Ülker Tarhan'dan açıklama geldi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün köşesinden aktardığı Tarhan'ın açıklamaları şu şekilde:

Siyasal tarihimizin, kanımca, en esrarengiz ve ‘kişisel' kararlarından olan ve birdenbire zuhur eden çatı adaya, ismiyle söyleyeyim Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçimde CHP'nin adayı olarak gösterilmesine ‘bu yanlış bile değil!..' diyerek açıkça karşı çıktım. Aslı olan bir şeyin suretine ‘tıpış tıpış' oy vermenin, onun için oy istemenin bizim değerlerimizi taşıyanlar için kabul edilebilir bir dayatma olmadığını düşündüm ve bunu açıkça ortaya koydum.

Şaka gibi bir ‘ekmek için ekmeleddin' kampanyasında bilinçli olarak pasif kaldım. Parti disiplini kisvesiyle dayatılan genel başkana biat uğruna yalnızca bana ait olmadığından emin olduğum ilkeleri çiğnemeyi aklımdan bile geçirmedim. Nitekim, gelinen noktada söz konusu çatı adayın bugün başkanlığa verdiği koşulsuz destek de gözetildiğinde yapılan tercihi eleştirmekte ne kadar haklı olduğum sanırım anlaşılmıştır. Çok da detaya boğulmayalım ama ‘pek bir yüksek siyasal tecrübe' sahiplerinin yarattığı sonuç ve sonraki gelişmeler ortada… Tanıklarım tarih, CHP örgütü ve yurttaşlarımızdır