Tarihsel mirasımıza en büyük zararı AKP anlayışı veriyor!

 Tarihsel mirasımıza en büyük zararı AKP anlayışı veriyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir’in Koca Seyit Mahallesi'nde başlayan susuzluk sorununa değindi ve büyükşehir belediye yönetimini çok sert sözlerle eleştirdi.

CHP’Lİ TÜM: SEYİT ONBAŞI’NIN İSMİNE GÖSTERİLEN SAYGI TARİHİNE GÖSTERİLMİYOR!

Koca Seyit Köyü’nde su sorunun çok ciddi boyutlara ulaştığını ifade eden CHP’li Mehmet Tüm “Bugün Koca Seyit Köyü’nde yaşanan sorun basitçe bir susuzluk sorunu olmaktan öte, çelişkili bir yönetim anlayışının izdüşümü olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bildiğiniz gibi Uğur Mumcu Kavşağı’nın ismi geçtiğimiz günlerde yine hepimizin saygı duyduğu, Çanakkale Savaşı’nda emperyalizme karşı canını ortaya koyan ‘Koca Seyit Kavşağı’ olarak değiştirildi. Bu isim değişikliğinin sebebi olarak ise şehrimizde yaşamış tarihi kahramanlarımızın adının yaşatılması gerekçe gösterildi. Ancak Seyit Onbaşı’na kavşaklara ismini vererek saygı gösterdiğini düşünen yerel yöneticiler, Seyit Onbaşı’nın doğup büyüdüğü ve onun tarihsel mirasını taşıyan Koca Seyit Köyü’ne aynı saygıyı göstermiyor ve o köyde yaşayan yurttaşlara sıcaklıkların en yüksek olduğu bu yaz aylarında susuzluğu reva görüyorlar.” dedi.

CHP’Lİ TÜM: TARİHSEL MİRASIMIZA EN BÜYÜK ZARARI BU YÖNETİM ANLAYIŞI VERİYOR!

CHP’li Tüm sözlerine şöyle devam etti: “Yöneticiler Koca Seyit Köyü’nde yaşayanların, çevre köylerden su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını biliyor mu acaba? Bugün köylü kadınlar, çamaşırlarını mahalle çeşmesinde yıkamak zorunda kalıyor. İnsanlar evde yemek yapacak ya da yıkanacak su bile bulmakta zorlanıyor. Yerel yöneticilerimiz Seyit Onbaşı’nın adını kavşak projesine vererek saygı gösterdiklerini sanıyorlar ancak onun tarihsel mirasına, onun adını taşıyan köyüne sahip çıkmadan aslında tarihsel mirasımıza en büyük zararı veriyorlar. Bu çelişki bir yönetim tarzıdır ve halk nezdinde büyükşehir yönetiminin samimiyetini sorgulatmaktadır. Biz, Mustafa Kemal Atatürk, Seyit Onbaşı, Uğur Mumcu gibi değerlerin sadece isimlerine değil, bıraktıkları değerlere de sahip çıkarak onları yaşatmaya çalışmalıyız. Buradan yetkilileri bu popülist yönetim anlayışlarını değiştirmeye ve bir an önce Koca Seyit Köyü’nün susuzluk sorununu çözmeye çağırıyoruz.”

Koca Seyit Köyü’nün su sorununu TBMM gündemine de taşıyacağını belirten CHP’li Tüm, köydeki sorun çözülene kadar konuyu gündemde tutacaklarını ifade etti.