TBMM Başkanı 12 günlük Uzakdoğu gezisine çıktı

TBMM Başkanı 12 günlük Uzakdoğu gezisine çıktı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 12 günlük Uzakdoğu gezisine çıktı. Kahraman, uzak doğunun Müslüman ülkeleri Bangladeş ve Endonezya’nın yanı sıra nüfusunun bir kısmı Müslüman olan Yeni Zelanda’yı ziyaret edecek.

YURT -ANKARA
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 12 günlük Uzakdoğu gezisine çıktı.
TBMM Başkanı Kahraman, uzak doğunun Müslüman ülkeleri Bangladeş ve Endonezya’nın yanı sıra nüfusunun bir kısmı Müslüman olan Yeni Zelanda’yı ziyaret edecek. Kahraman, 4 Mayıs 2016’ta Türkiye’den ayrıldı. Kahraman 12 gün sonra, 16 Mayıs 2016’da tekrar Türkiye’ye dönecek. Kahraman’ı, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ve bazı milletvekilleri de eşlik ediyor.  
DÜNYANIN EN KALABALIK MÜSLÜMAN ÜLKESİ ENDONEZYA
Kahraman’ın ziyaret edeceği, Bangladeş, Güney Asya'da bir ülke. Myanmar ile Hindistan’a sınır komşusu. 156 milyon nüfusa sahip Bangladeş’in %89'u Müslüman, resmi dini İslam. Kahraman’ın Bangladeş Cumhurbaşkanı Abdul Hamid tarafından kabul edilmesi bekleniyor.   Kahraman’ın ziyaret edeceği, Endonezya Cumhuriyeti, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bir ülke. Endonezya 17.508 adadan oluşuyor. 250 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesi.  Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesi. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.500 km güney doğusunda yer alıyor. Yeni Zelanda’nın nüfusunun az bir kısmı Müslüman.