Tekin’den TMSF sorusu: FETÖ’nün mallarını nasıl satacaksınız?

Tekin’den TMSF sorusu: FETÖ’nün mallarını nasıl satacaksınız?

CHP’li Gürsel Tekin 17-25 Aralık soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla el konulan şirketlerinTMSF tarafından satışının başlayacağı dönemde satışların hangi mevzuat hükümlerine göre yapılacağının belirsizliğini koruduğunu belirtti. “TMSF’den sorumlu Bakan Nurettin Canikli’nin görev yeri neden son dakikada değiştirildi?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması isteğiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, 17-25 Aralık soruşturması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye ait olduğu iddiasıyla el konulan şirketlerin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışının başlayacağı dönemde satışların hangi mevzuat hükümlerine göre yapılacağının belirsizliğini koruduğunu belirtti. Tekin, “Cumhuriyet tarihinin en büyük TMSF satışlarının başlayacağı bu dönemde TMSF’den sorumlu Bakan Nurettin Canikli’nin görev yeri neden son dakikada değiştirildi?” diye sordu.

Tekin Cumhuriyet tarihinin en büyük TMSF satışlarının başlayacağı dönemde yaşanan belirsizlik ortamı ve son dakika değişikliklerinin soru işaretlerini de beraberinde getirdiğini ifade etti.

TMSF bünyesinde bulunan 965 şirketin içerisinde zeytinlikten üniversiteye, AVM’den otellere kadar çok sayıda gayrimenkulün olduğunu belirten Tekin, “Büyük çoğunluğu FETÖ’ye ait TMSF bünyesindeki bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık 41 milyar Türk Lirası olduğu ve bu şirketlerde yaklaşık 46 bin 357 kişinin istihdam edildiği bilinmektedir. Yakın gelecekte Cumhuriyet tarihinin en büyük TMSF satışlarının başlayacak olmasına rağmen bu satışların hangi koşullarda yapılacağı belirlendi mi? Ayrıca, 15 Temmuz sonrasında, KHK sürecini aktif yürüten ve TMSF’den de sorumlu Bakan olan sayın Nurettin Canikli’nin de görev yerinin neden son dakika değiştirilmiş olduğunu merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tekin, Başbakan Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması amacıyla TBMM başkanlığına sunduğu soru önergesinde özetli şunları sordu: “TMSF’nin söz konusu şirketlerle ilgili yürüttüğü satış sürecini şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Kayyım atandıktan sonra, faaliyetine son verilen şirket sayısı kaçtır, kaç kişi işsiz kalmıştır? Bugüne kadar satışı tamamlanmış şirket sayısı ve bu satışlardan elde edilen gelirin miktarı nedir? Cumhuriyet tarihinin en büyük kamulaştırmasını yöneten sayın Bakanın satışlar başlamışken değiştirilmesini nasıl açıklıyorsunuz?”