Temelli: Hadi oradan ne beka sorunu

Temelli: Hadi oradan ne beka sorunu

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde konuşan Temelli, "Beka sorunu falan yok bu ülkede; çok büyük sorunlar var. Bu sorunların hepsini siz yarattınız" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla patateste gümrük vergisinin sıfırlandığını hatırlatan Temelli, "Bakın, bu sabah 200 bin ton patates ithalinde vergiyi sıfırladılar. Patates ithaline izin verdiler. Daha önce soğana ithal izni vermişlerdi vergiyi sıfırlayarak. Buradan diyorum ki bu patatesler gelirken bunların üstünü başını iyi arayın, bunlar da soğan gibi terörist çıkmasın" dedi.

"HADİ ORADAN NE BEKA SORUNU"

Ekonomik krizin büyüdüğünü belirten Temelli, "Ekonomi küçülmüş, cari açık büyümüş, borçlar artmış, işsizlik artmış, zamlar her gün peş peşe geliyor. Çıkmış diyor ki beka sorunu var. Hadi oradan ne beka sorunu. Beka sorunu falan yok bu ülkede; çok büyük sorunlar var. Bu sorunların hepsini siz yarattınız. O yüzden de siz gidiyorsunuz, bu sorunları çözecek olan HDP geliyor" diye konuştu.

"TARIM POLİTİKASIYLA GIDA GÜVENLİĞİ BİTİRİLDİ"

Hükümetin tarım politikasını eleştiren Sezai Temelli, "Uyguladıkları tarım politikası Türkiye halklarını sadece yoksulluğa sürüklemedi, gıda güvenliğini de bitirdi. Gıda yoksulluğuna yol açtı. Tanzim satışlarla bunu çözeceğini sanıyor. Bütün bu sorunları hep birlikte aşacağız. Bu enkazı hep birlikte kaldıracağız" ifadelerini kullandı.