Youtube’a büyük tepki

Youtube’a büyük tepki

Youtube, çocuklara karşı cinsel şiddet barındıran pedofili içeriklere dünyaca ünlü markaların reklamlarını yerleştirmekle suçlanıyor.

Dünyadaki birç.ok global marka, Youtube ve Google‘deki reklamlarının pedofili içerikli videolara yerleştirilmesinden sonra reklam anlaşmalarını bir bir askıya almaya başladı. Youtube, olaylar sonrasında bu tür içeriklere karşı “daha katı bir tutum”  taahhüdünde bulunmasına rağmen, şekerleme devleri Mars ve Cadbury, süpermarket Lidl, Deutsche Bank ve Adidas, Youtube‘den reklam kaldırma ambargosuna öncülük eden markalardan.

BBC News ve Times‘in yaptığı araştırmalara göre, pedofili içerikli videolara uygunsuz yorumlarla destek verilen on binlerce hesap olduğu tahmin ediliyor. Bazı yorumların cinsel açıdan sapkın olduğu söylenirken diğerlerinin bu tür videoların yayınlanması için teşvik niteliğinde olduğu bildirildi.

Mars sözcüsü ” Reklamlarımızın bu tür sömürücü ve uygunsuz içeriğin yanında yayınlandığını görmek bizi korkutuyor. Youtube ve Google‘deki tüm çevrimiçi reklamlarımızı askıya alma kararı aldık. Tüm bunlar tamamen düzelene bu şirketlere reklam vermeyeceğiz.”

Cadbury, ” Youtube, bu durumun nasıl oluştuğuna dair bir açıklık getirmeli. Kabul edilebilir bir çözümün yerine getirildiğinden memnun olana kadar kanaldaki tüm reklamları askıya aldık.”

Adidas sözcüsü, ” Bu durumun açıkça kabul edilemez olduğunun farkındayız ve bunun bir an önce düzeltilmesi için Google derhal harekete geçmeli.”

“Çok endişe verici”

Sosyal ağlarda çocukların korunması için yasalarla güvence altına alınmış bir dizi kurala ihtiyacımız var. Bu aynı zamanda çocukları korumayı başaramayan sosyal ağların cezalandırılması demektir. Birçok uluslararası marka reklamlarının, bu tür videolara yerleştirilmesi dolaylı olarak çocuk istismarını finanse ediyor. Bu küresel bir platform ve bu nedenle küresel bir tepki gerekiyor. Çocukları korumayı bir numaralı öncelik haline getirmeyen şirketlere gerekli tepkinin verilmesi ve caydırıcı yaptırımların uygulanması gerekiyor.