TSK Afrin'deki yeni hedefini açıkladı... Hükümet Sözcüsü durum hakkında konuştu

TSK Afrin'deki yeni hedefini açıkladı... Hükümet Sözcüsü durum hakkında konuştu

Zeytin Dalı Harekatı'nı 16'inci gününde TSK'ın yeni hedefinin 1027 rakımlı Raco dağı olduğunu açıkladı. Raco Beldesi'nde şiddetli çatışmalar yaşanırken hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ Afrin'de öldürülen örgüt üyesi sayısının 932 olduğunu açıkladı.

YENİ HEDEF 1027 RAKIMLI TEPE

TSK'nın Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 16. gününde Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar 932 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.Bozdağ,TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki yeni hedeflerinin 1027 rakımlı tepe olduğu belirtti. Raco’ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepenin alınması için harekete geçildiği ve Afrin konusunda ne kadar kararlı olduklarını bir kez daha altını çizdi. Bozdağ ayrıca, "YPG üniformalı ABD askeri de olsa hedeftir" dedi. Bozdağ, "Eğer Münbiç'ten bunlar çıkmazsa Münbiç'e gireriz, Fırat'ın doğusuna gireriz." şeklinde konuştu.

RACO KIRSALINDA İLK KEZ KARADAN OPERASYON
Harekatın 15’inci gününde ise Afrin’in batısındaki Raco bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Raco kırsalına önceki akşam ilk kez karadan operasyon başlatıldı. Gece Bilal Köyü’nü PKK/PYD’li üyeler dahilinde alan birlikler, Raco’ya 6 kilometre uzaklıktaki 1027 rakımlı tepe için harekât hazırlığına BAŞLADI. 200 kişilik TSK ve ÖSO gücüne, 20 komando ve tanklar da destek verdi. İHA’lar gün boyu keşif yaparak örgütü mevziilerini belirledi.. Beldenin kuzey, batı ve güney girişlerindeki örgüt mevziileri de TSK ve ÖSO tarafından kuşatıldı. 1027 rakımlı tepenin alınmasının ardından, Raco’da meskûn mahal operasyonunun birkaç gün içinde başlamasının öngörüldüğü bildirildi.
ÖLEN PKK/PYD’LİLERİ ÖSO GÜÇLERİ GÖMDÜ
Harekât sırasında öldürülen PYD/PKK örgütü mensupları da ÖSO güçlerince gömülüyor. Gömme işlemleri, TSK’nın kontrolüne geçirilen köylerde yapılırken Arapça olarak “Biz topraklarımızı teröristlerden temizliyoruz. Ancak masum Kürtler bizim kardeşlerimizdir. Ailemiz gibidir, hiçbir problem yoktur” söyleniyor.