Tunç Soyer anketlerdeki oy oranını açıkladı!

Tunç Soyer anketlerdeki oy oranını açıkladı!

CHP’den Millet İttifakı’nın başkan adayı Tunç Soyer, seçimde yüzde 57 oy alacağını söyledi. İzmir’i yönetmenin zor olmadığını belirten Soyer, “Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz İzmir’in refahı için çalışacağım” dedi.

Türkiye yerel seçimler için geri sayıyor, anket üstüne anket açıklanıyor, haklı olarak en çok Ankara, İstanbul ve İzmir merak ediliyor…İzmir'in başkan adayı Tunç Soyer Sözcü Gazetesi'nden Özlem Gürses'e önemli açıklamalarda bulundu. Soyer, seçimlerde yüzde 57 oy alacağını söyledi.

 ‘YENİ ÜRETİM ALANLARI'

– Siz bu bütçeyi hangi önceliklerle yöneteceksiniz?

Öncelikli sorunları hızla çözeceğiz, altyapıya dair atık yönetimi ya da trafikle ilgili meseleler çok büyük kalemler değil. Biz perspektifi yeni sosyal politikalara çevireceğiz.

– Genç işsizliği İzmir'de Türkiye ortalamasının üzerinde…

Bunlar devletin istihdam politikaları ile çözülmesi gerekir diye algılanır, oysa değil. Yerel yönetimlerin bununla ilgili üretebileceği çok iyi çözümler var. Yeni üretim alanları açarak yapabilirsiniz bunu. Mesela kadın. Çocuğu küçük, eşi ya ölmüş ya da çalışamıyor… Bu kadınların çocuğunu bırakabileceği ve aynı anda çalışabileceği bir çözüm bulmak lazım. Biz buna Seferihisar'da ‘Masal Evi' dedik, çok başarılı sonuçlar aldık.

‘KRİZLERE ÇÖZÜM VAR'

– Projeleriniz nedir mesela?

Bugün dünyada 69 ülke sınırlarına duvar örüyor, oysa 1989'da Berlin Duvarı yıkıldığında hepimiz umutla dünyaya demokrasi ve kardeşlik gelecek sanmıştık. Ne yazık ki o hayal söndü… Ama kentler öyle değil. Kentler günlük hayatın krizlerine çok değerli çözümler getiriyorlar. Devlet politikalarından bağımsız olarak. Ve yerelde ağlar kurarak ekmeklerini büyütüyorlar. Biz de bunu yapacağız. Akdeniz'de Kentler Yönetim ağını kuracağız. Akdeniz'in gücünü birleştirmesiyle, küresel dünyada işgal ettiği alan genişleyecek. Ama bunu sadece bir grup şarapçıyı zengin ederek değil, tüm üretim bandındaki her bir kişinin ekmeğini büyüterek yapacağız.