Türkçe ezan da okunamaz, Gazi Mustafa Kemal'e hakaret de edilemez

Türkçe ezan da okunamaz, Gazi Mustafa Kemal'e hakaret de edilemez

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'de Türkçe ezanın da okunamayacağını, Gazi Mustafa Kemal'e hakaret de edilemeyeceğini belirterek, "Herkes haddini, yerini yurdunu bilmelidir" dedi.

Muğla'da bir restoranda sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, seçim atmosferine girilmişken bazı provakasyonların ortaya çıkabileceğini, vatandaşların bu konuda çok dikkatli ve ferasetli olması gerektiğini söyledi.

Son günlerde ezanın Türkçe okunması ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine yapılan saldırının tesadüf olmadığına işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Aradan yıllar geçmesine rağmen tekrar CHP'li bir milletvekili ezanın Türkçe okunmasını gündeme getirdi. Bunu bu dönemde gündeme getirmek kasıtlı değilse en azından belirli çevrelerin etkisi altında konuşulmuş talihsiz bir söz demektir. Bu memlekette Türkçe ezan da okunamaz Gazi Mustafa Kemal'e hakaret de edilemez. Herkes haddini, yerini yurdunu bilmelidir."

Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine yapılan saldırılar konusunda, "Türkiye'nin ortak değerlerinin kaşınmasına ilişkin bazı sinyaller gelmiş. Bir başkası eline almış çekici Atatürk büstünün önüne gelmiş, birkaç tane vuruyor. Tiyatro olduğu da o kadar belli ki. Milletimiz bu tür oyunlara gelmesin" uyarısında bulundu.