'Türkiye'de insan hakları ihlali yok, hani somut örnek?'

'Türkiye'de insan hakları ihlali yok, hani somut örnek?'

AKP Genel Başkan Yardımcısı insan hakları ihlaline 'somut örnek' bulamadı...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Türkiye’de insan hakları ihlalleri olduğunu söylemek aslında abesle iştigaldir. Sonuçta hukuk ve kanunlar herkes için geçerlidir. Türkiye bir hukuk devletidir” dedi. İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak ise ilgili haberi paylaşarak Usta’yı toplantıya davet ederek sorularını cevaplaması çağrısında bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, bir basın mensubunun “Muhalefet, özellikle insan haklarının ihlal edildiği yönünde açıklamalar yapıyor. Türkiye’de insan hakları ihlal ediliyor mu?” şeklindeki sorusu üzerine , “İnsan hakları ihlali denilince aslında somut bir iki tane olay bile gündeme getiremiyorlar” ifadelerini kullandı.

Bunların hiçbirinin doğru olmadığını söyeleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, şöyle devam etti:

“Türkiye, insan hakları noktasında pek çok Avrupa ülkesinin, Amerika’nın, kendini özgürlükler ve insan hakları noktasında sözde ileri olarak niteleyen pek çok ülkenin standartlarının üzerindedir. O yüzden insan hakları ihlalinin olduğunu söylemek aslında Türkiye’yi farklı ülkelerle kıyasladığınız zaman mümkün değil. Ama burada şuna dikkat etmek lazım. Bütün dünyada, uluslararası platformlarda, devletlerin güvenlik politikalarıyla birlikte insan hakları politikalarının artık tartışıldığı bir dönemdeyiz.”

Pek çok ülkenin sınırlarını duvarlarla kapattığı bir dönemde Türkiye’nin bütün mazlumlar, dünya insanlığı, insan hakları ve insan onuru için ne yapabileceğini dert edindiğine dikkati çeken Usta, “Bunu dert edinen dünyada başka bir ülke yok. O yüzden Türkiye’de insan hakları ihlalleri olduğunu söylemek aslında abesle iştigaldir. Sonuçta hukuk ve kanunlar herkes için geçerlidir. Türkiye bir hukuk devletidir” dedi.

İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak ise ilgili haberi paylaşarak Usta’yı toplantıya davet ederek sorularını cevaplaması çağrısında bulundu.