'Türkiye'nin iflas riski var'

'Türkiye'nin iflas riski var'

CHP'li Umut Oran, ekonomiye ilişkin açıklamada bulunup “Borçlarını çeviremezse Türkiye’nin iflas riski var” dedi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı, CHP'li eski milletvekili Umut Oran, ekonomiye ilişkin açıklamada bulunup “borçlarını çeviremezse Türkiye’nin iflas riski var” diye konuştu.

Oran, “terör, darbe girişimi, OHAL ile alarm veren turizm, dış ticaret ve doğrudan yabancı sermaye verileri işsizliği patlattı” diyerek şunları söyledi:

“Ülke borçlarını çevirememe noktasına geldi, yüksek dış kaynak ihtiyacına rağmen, dışarıdan para gelmiyor. OHAL KHK’leri ile kamu bankaları, Şans Oyunları, Milli Piyango, At Yarışları vb. daha birçok kamu varlığı, mantığına aykırı biçimde oluşturulan Varlık Fonu’na devredildi. Yasal denetim mekanizmalarının yetki alanı dışına çıkarılan bu kuruluşların varlıkları,dışarıdan borç bulmak için ipotek gösterilecek. Bir çeşit Düyûn-u Umumiye oluşumu peydahladılar. Borçlarını çeviremezse Türkiye’nin iflas riski var! Bu durum sürdürülemez bir siyasi kriz. Daha iyi bir Türkiye mümkün, Ekonomide rejenarasyona ihtiyaç var. Bu düzen değişecek, ekonomi en öncelikli ve önemli gündem olacak. Daha çok iş daha çok aş ve sosyal barış egemen olacak. Oysa Daha hayırlı bir Türkiye mümkün, bunu da birlikte başaracağız.”