Türkmentepe çiftçilerin sorunlarını dinledi

Türkmentepe çiftçilerin sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adayı Gürol Türkmentepe Foça'nın Gerenköy Mahallesinde ıspanak üreten çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Foça'nın Gerenköy Mahalesinde ıspanak üreten çiftçiler, ıspanaklarını maliyetine bile satamadıkları için tarlalardan toplamıyor. Tarlalarda kalan yüzlerce dönüm ıspanak çürümeye terk edildi.

'ÇİFTÇİLER ÇOK MAĞDUR DURUMDA'

Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adayı Gürol Türkmentepe de memleketinde mağdur olan çiftçilerle bir araya gelerek çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Türkmentepe, "Foça'nın bereketli topraklarının bu halde olması çok üzücü. Bu durum Türkiye'nin en temel tarım ürünlerini bile neden ithal eder durumda olduğunun bir kanıtıdır. 1000 dönüm arazide ıspanak yetiştiren üreticiler, gübre, ilaç, mazot gibi girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ürünlerini tarlalarda kaderlerine terk etmek zorunda kaldı" dedi.

Türkmentepe çiftçilerin sorunlarını dinledi

'TARIMDAKİ BECERİKSİZLİKLERİNİ BİLE FITRATA BAĞLIYORLAR'

Soğan depoları basanlara seslenen Türkmentepe," Köylüye milletin efendisi olduğunu söyleyen bir liderin kurduğu ülkede tarım bu halde olmamalı. Fakat ne yazık ki yakın gelecekte umut vaateden bir tablo yok. Tarım Bakanı bile 'çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır' gibi bir açıklama yaparak tarımdaki beceriksizliklerini bile fıtrata bağlıyor. Acilen bu duruma dikkatlerin çekilip müdehale edilmesi gerekiyor. Yoksa vatandaşlar soğandan bile daha yüksek fiyatlarda ıspanak tüketmek zorunda kalacak" dedi.

'HERKES EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALABİLMELİ'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat'ın konuyu meclise taşıyarak Tarım Bakanına soru önergesi verdiğinide hatırlatan Türkmentepe, "Cumhuriyet Halk Partisi her zaman köylünün, çiftçinin, emekçinin yanında saf tutmaya devam edecek. Tarım ürünlerini ithal eden bir ülke olmak bu bereket fışkıran topraklara hakarettir. Fakat bu yüksek maliyetlere karşılık emeklerinin karşılığını alamayan çiftçilere gelecek senede üretime katıl, ekip biçmeye devam et diyemezsiniz. Emek en yüce değerdir. Herkes ektiğini biçmeli, emeğinin karşılığını alabilmeli ki bağımsız bir ülke olabilelim, üretmeye devam edebilelim" diye konuştu.