Türkmentepe'den İş Bankası tepkisi

Türkmentepe'den İş Bankası tepkisi

Gürol Türkmentepe'den İş Bankası tepkisi

CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürol Türkmentepe'den İş Bankası açıklaması...

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı aynı zamanda CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürol Türkmentepe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nin İş Bankası hisselerinin hazineye devri ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Halk Partisi'nin İş Bankası hisseleri için 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer.' sözlerine karşılık MHP lideri Devlet Bahçeli ise konuyla ilgili meclise gelen kanun teklifine destek vereceklerini belirmişti.

ATANIN MİRASINA HEMŞEHRİLERİLERİ SAHİP ÇIKTI
İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Foça Belediye Baskan Aday Adayı olan Gürol Türkmentepe derneği adına bir açıklama yaptı. Türkmentepe Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine büyük bir saygısızlık yapıldığını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkesinin emperyal güçlere karşı girdiği kurtuluş savaşından galip çıkmasını sağlayan askeri deha ve başarısının yanında kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini eğitimden ekonomik politikalara, kültüründen, millet bilincine kadar her şeyini ilmek ilmek ördü. Büyük savaşlar atlatmış çok insanını kaybetmiş çok yaralanmış ekonomik olarak ayağa kalkması çok zor olan bir ülkenin politikalarını Başöğretmen vasfı sayesinde eğitimi önceleyerek yaptı. Kurduğu Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu ile Millet bilincinin hep diri tutulması, tarihini bilen, kültürünü bilen nesiler yetiştirilmesi, dilimizin korunması için bu kurumların gelirlerini bile düşündü. Yerli bankalar, fabrikalar kurdu. Şimdi yerli olan ne varsa tüketip satıp savuranlar, çalanlar İş Bankasına da göz diktiler. Atamızın vasiyeti ile İş Bankası hisselerinin geliri, kurduğu parti Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na gitmeye devam edecek." diye konuştu.

'SÖZÜM ONA 'YERLİ VE MİLLİ' HÜKÜMET'
Hükümetin yerli ve milli söyleminide eleştiren Türkmentepe şöyle konuştu, "Politik söylemlerini yerli ve milli vurgusu üzerinden yapanlar ülkede gerçek anlamda yerli ve milli olan ne varsa talan etti, yabancılara peşkeş çekti. Şeker Fabrikaları vatandır, vatan satılamaz diyen, Türk telekomu satamazsın diyen her zaman Cumhuriyet Halk Partisi iken sözüm ona 'yerli ve milli' olan hükümet oldu. Şimdi gözlerini diktikleri ise Atamızın vasiyeti. Bu kadar küçülünemez. Atamızın vasiyetini çiğneyebileceklerini düşünenler denesinler. Denesinler ve yanılsınlar".

'FENA HALDE YANILACAKLAR'
Atatük'ün vasiyetinin ihlal edilmeye çalışıldığını dile getiren Türkmentepe bu yanlıştan bir an önce dönülmesi çağrısında bulundu.

Türkmentepe"Cumhurbaşkanımız muhtemelen büyük bir servet ödediği danışman ekibinin yönlendirmesiyle yine büyük bir yanlışa sürükleniyor. 16 yıldır her durumdan çıkmayı öğrendiler fakat bu sefer söz konusu Atamızın vasiyeti. Biz Balkan ve Rumeli Göçmenleri, hemşehrimiz Atatürk'ün mirasını kimselere yedirmeyiz. Hele ona her fırsata hakaretler etmeye cürret edenlere asla. İktidarı bir an önce bu düşünceden uzaklaşmaya davet ediyorum. Aksi halde fena halde yanılacaklar"dedi.