'TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir'

'TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir'

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi bombardımana uğrayan Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT yerleşkesini ziyaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, TÜRKSAT’a yaptığı ziyarette “Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi bombardımana uğrayan Gölbaşı’ndaki TÜRKSAT yerleşkesini ziyaret etti. TÜRKSAT’taki antene bomba atıldığını, ancak bombalanan antenin faaliyette olmayan, TÜRKSAT’ı sembolize eden anten olduğunu ifade eden Yıldırım, “Halbuki yayınlar başka yerden yapılıyordu, orayı tutturamadılar. Başka yere havadan taramak ve bombalar atmak suretiyle etkisiz hale getirmeye çalışsalar da, buradaki TÜRKSAT çalışanı arkadaşlarımız çok akıllıca ve basiretli tutumları nedeniyle zaman kazanarak gerçek merkeze erişimlerini imkansız hale getirdiler” şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden TÜRKSAT çalışanlarına Allah’tan rahmet dileyen Başbakan Yıldırım, 4 yaralı ziyaret ettiklerini, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin olduğu akşam, darbeci askerlerin kısa bir süre TRT’yi işgal ederek korsan duyurularını yapmaya çalıştıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ancak TÜRKSAT, gerek yedek sistemini, gerekse burayı devreye sokarak kısa sürede TRT’yi yayından çıkardı. Böylece elde ettikleri tek iletişim aracını da kaybetmiş oldular. Bütün gece boyunca yayınlar tüm kanallarda kesintisiz devam etti. Burada bu darbenin önlenmesinde kısıtlı imkanlarıyla canla başla çalışan TÜRKSAT’taki vatansever vefakar kardeşlerimize, genel müdür başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.

Bu darbenin önlenmesinde çok büyük bir katkı sağlamışlardır. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir. Ben bir kez daha hayatını kaybeden arkadaşlara Allahtan rahmet, yaralılara şifa diliyorum ve bütün TÜRKSAT çalışanlarına geçmiş olsun diyorum.”