Turkuaz grubuna satılan D&R mağazalarında sansür iddiası

Turkuaz grubuna satılan D&R mağazalarında sansür iddiası

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Turkuaz Grubu'na satışının ardından D&R mağazalarında bazı kitapların raflardan kaldırıldığına dair bir açıklama yaptı. Tekin Yayınevi de muhalif isimlerin kitaplarının ısrarlı görüşmelere rağmen mağazalara alınmadığını belirtti.

Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışının ardından, D&R da Turkuaz Grubu'na satıldı. Satışın ardından bazı muhalif kitapların D&R mağazalarından kaldırıldığı iddia edildi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "D&R mağazalarında Turkuaz Gruba satışından sonra kültürel çeşitliliğin devam edeceğini söylediler ancak bugün Turan Dursun’un 'Din Bu' kitabının raflardan çekilip depoya kaldırılmış" dedi.

Kocatürk ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uzun yıllar boyunca basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in de son kitabının 'görünür şekilde sergilenmemesi için mağazalara not gönderildiğini' söyledi.

Kocatürk'ün açıklamasının ardından Tekin Yayınevi de "İbrahim Kaboğlu, Zeynep Altıok ve Orhan Gökdemir'in Nisan ayında raflarda yer alan bu kitapları hala —ısrarla yürüttüğümüz görüşmelere rağmen D&R mağazalarına alınmadı. Duyurulur" ifadelerini kullanarak kitaplarının satışa sunulmadığını bildirdi.


Kitabı D&R tarafından satılmayan yazar Orhan Gökdemir de Twitter üzerinden tepki göstererek "Bizim kitapları neden almıyorsunuz? Tehdit mi ediyorlar sizi? Nedir?" yorumunda bulundu.