Tüzük Kurultayı’na damga vuran tartışma

Tüzük Kurultayı’na damga vuran tartışma

Divan Başkanlığını Hakkı Süha Okay’ın yürüttüğü kurultayda tüzük değişikliğinin en tartışmalı maddesi olan 52. Madde yani ön seçim konusuna gelindiğinde çıkan tartışmada, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, Okay'a küfür ettiği iddiası ortamı gerdi. YURT Gazetesi Hakkı Süha Okay'a da, Engin Özkoç'a yaşananları sordu... İşte 2 ismin açıklamaları..

Cihan GÜNER / YURT 

CHP 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayında Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve Divan Başkanı Hakkı Süha Okay arasında yaşanan hakaret olayına ilişkin Ankara Temsilcimiz Mehmet Yurtseven’in görüşünü aldığı Hakkı Süha Okay, “Yaşanan olay doğrudur. Bu konuda konuşmak istemiyorum. Divan üyeleri tarafından olayla ilgili tutanak tutuldu” dedi.

Engin Özkoç ise Yurt’a yaptığı değerlendirmede, “Yazılıp çiziliyor ama tarafların görüşleri alınmıyor. Bu nezaketi gösterdiğiniz için size teşekkür ederim. Yaşananı size şöyle özetleyeyim; oyların sayımı sırasında çok gergin bir ortam oluştu. Oturduğumuz sıradan bağırış çığırışlar yükseliyordu ama ben Hakkı Süha Okay’a sadece “Yanlış yapıyorsun, yapma ağabey” diye bağırdım. Hakkı ağabey benim hem yaşça hem de siyaseten büyüğümdür. Ben hem aile terbiyesi hem de parti terbiyesi almış bir insanım. Hiç kimseye küfür etmem söz konusu değildir. Sağımda Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktar solumda ise onlarca arkadaşım oturuyordu. Arkadaşlarım da yaşananlara şahittir. Cevap hakkı tanıdığınız için Yurt Gazetesi’ne çok teşekkür ederim” diye konuştu.