Ülkücüler de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı

Ülkücüler de Adalet Yürüyüşü'ne katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü her gün çığ gibi büyüyor. Merkez sağdan birçok isim yürüyüşe destek verirken ülkücüler de Adalet Yürüyüşü'nde yerini aldı.

Yürüyüşe katılanlar arasında bozkurt işareti yaparak ilerleyen bir vatandaş da katıldı. "Adalet için yürüyoruz" diyen vatandaş, "Cebinde parası olmayan, zengin olmayanlar için de adalet istiyoruz" diye ekledi.

Yürüyüşe Türk bayrağı ve bozkurt işaretiyle destek veren vatandaşlar da oldu.

Kortejin yanındaki şeritte ilerleyen ve kitleyi provoke etmeye çalışan 78 plakalı bir arabadaki 4 kişi, yürüyüşün ön kısmında araçlarını durdurmalarının ardından polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Yürüyüş korteji, konaklama için Kalıcı Konutlar sapağından kent merkezine doğru yöneldi. Birkaç yüz metre ilerlemesinin ardından konaklama için duran kitle, yarın yeniden D-100 karayolu üzerinden devam edecek. Mola alanına varılmasının ardından, "Hepiniz harikaydınız, sağolun varolun" anonsu yapıldı.

Acaroğlu Tesisleri yakınında mola verildi. Mola verildiği sırada “Protestoya dair duruşunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Benzer provokasyonlar olabilir. Bunları boğmak için sloganlarımızı ısrarla tekrar ediyoruz. Kitlenin yüzde 95'inden destek alıyoruz. 3-5 kişinin provokasyonuna karşılık vermeyin, zaten de vermediniz. Alkışlarınız küfürlerden baskındır” anonsu yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" on üçüncü gününü geride bıraktı.

ESKİ ÜLKÜCÜ BAKAN DA ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILACAK

Refahyol'un Devlet Bakanı Gürcan Dağdaş 'Adalet Yürüyüşü'nün 14. gününde Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüyeceĞNİ YURT Gazetesi'ne açıkladı.

MENDERES'İN PARTİSİ DE ADALET İÇİN YÜRÜYECEK

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ve beraberindeki yaklaşık bin partili, Adalet Yürüyüşü’ne 28 Haziran Çarşamba günü Düzce’den katılacak. 

 432 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 243 kilometre yol katedildi. 

Kılıçdaroğlu yürüyüşe başlamadan önce olası provokasyonlara dikkat çekerek 12 maddelik bir genelge hazırladıklarını açıkladı. 

Kılıçdaroğlu "Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler, sadece onları alkışlayın' dedik" ifadesini kullandı. Ayrıca Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri de Adalet Yürüyüşü’ne destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu'nun yönlendirmesiyle, megafondan anons yaparak balkonlarından Rabia işareti yapan AKP'li bir ailenin bayramını kutladı. Kortej, İstanbul’a yaklaştıkça protestoların arttığı görüldü.