Ünal'dan 'AKP, 6 ilde aday çıkarmayacak' iddiasına yanıt

Ünal'dan 'AKP, 6 ilde aday çıkarmayacak' iddiasına yanıt

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın dün (6 Aralık 2018) söylediği, 'flamasız, gürültüsüz kampanya' açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ünal, "Dijital dönüşümün sonucu olarak insanların artık haberleşme biçiminden temel niteliksel değişimin sonucu olarak klasik kampanyalar dönemi kapandı'' dedi.

Ünal, "Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi ne zaman?" sorusunu, "En kısa zamanda bu görüşme gerçekleştirilecektir. Bu görüşmenin gerçekleştirilmesi için aşağıda yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarının görüşmesinin nihayetlendirilmesi gerekiyor. Bu karşılıklı istişareler sonuçlanmadan bunların genel başkanlara sunulması mümkün değil" diye yanıtladı.

Erdoğan şu açıklamada bulunmuştu:

"Çok eskilerden beri yerleşmiş bir seçim kampanyası anlayışı vardır. Şehirlerimizin caddeleri parti bayraklarıyla afişlerle, bayraklarla donatılır. Günümüzde buna artık ihtiyaç yok. Bunu çok ilkel buluyoruz. Gerek açık hava reklamcılığı gerek internet reklamcılığı partilere çok geniş imkânlar sunuyor. Şehirlerimizi kirleten bir hale geldi eski yöntemler. AKP olarak gürültü ve görüntü kirliliği olan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz" 

NTV canlı yayınında konuşan Ünal'ın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz 2 aydır il il toplantılar yapıyoruz bütün teşkilat mensuplarımıza yeni seçim kampanyası çerçevesi içeriği konularında farklı eğitimler veriyoruz. Genel olarak klasik kampanyalar dönemi kapandı. Dijital dönüşümün sonucu olarak insanların artık haberleşme biçiminden temel niteliksel değişimin sonucu olarak klasik kampanyalar dönemi kapandı. Eski kampanyalarda kampanyanın psikolojisi dili söylemi fiziki coğrafyada şekillenirdi yani gündemi gazeteler televizyonlar belirlerdi geçmişte. Bu gündemin psikolojisini ayakta tutmak için her yere bayraklamalar yapılır gazete ilanları ama artık seçimin gündemi psikoloji dili sanal ortamda sanal coğrafyada oluşuyor. Eski seçimlerde seçimin psikolojisi oluşur ve sandığa kadar devam ederdi. Şimdi ise seçimin gündemi duygusu sürekli her an değişiyor.

"Bütün siyasetin 10 Aralık ile 22 Aralık arasında odaklanacağı bir bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmeleri bu çalışmalara set vuracak. O yüzden muhtemelen 22 Aralık'tan sonraki süreçte yerel seçim çalışmaları netleşecek."

('AKP, 6 ilde aday çıkarmayacak, MHP'yi destekleyecek' iddiası) Bu görüşmeler son derece titiz ve yüksek bir gizlilik gerektiriyor. Bu görüşmelerin içerisi sadece iki genel başkan yardımcısının ve Sayın Erdoğan ile Bahçeli'nin bilgileri dahilinde. Buna büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Buna dönük açıklamaları doğru bulmuyorum.

(AKP-MHP'de karşılıklı jest) Karşılıklı fayda değil Cumhur İttifakı'nın gerektirdiği özveri ortaya konuyorsa bunlar çok kıymetli. Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamaları vardı. Çok kıymetli bir noktaya temas diyor. Bahçeli'nin bu tavrı milletine duyduğu saygı ve vefa brcuyla ilgili bir şey. Siz tabii ki de Cumhurbaşkanının G20'de yaptığı konuşmadan bu ülkeyi seven bir insan olarak tabii ki de mutlu olursunuz. Burada sorun Almanya'ya gidip Türkiye'yi şikâyet etmek, bu ülkedeki güzel şeylerden rahatsız olmaktır. Bahçeli'nin pozisyonu yerli ve millidir.