Valiliğe yazı: MHP kongresi girişimine karşı her türlü emniyet tedbirini alın

Valiliğe yazı: MHP kongresi girişimine karşı her türlü emniyet tedbirini alın

15 Mayıs günü yapılıp yapılmayacağı bir türlü anlaşılamayan MHP kongresi için Yargıtay kararı beklenirken, Ankara 25. İcra Dairesi de Ankara Valiliği'ne bir yazı göndererek kongrenin engellenmesini istedi. Yazıda, "MHP kongresinin düzenlenmesi girişimlerine engel olunmasına yönelik her türlü emniyet tedbirinin alınması" istendi.

Ankara 25. İcra Dairesi tarafından Ankara Valiliği'ne  gönderilen yazıda, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kongrenin yapılmasına ilişkin verdiği kararı durdurduğu hatırlatılarak, "MHP büyük kurultayının düzenlenmesi girişimlerine engel olunmasına yönelik, her türlü emniyet tedbirinin alınması" istendi.

İŞLER İYİCE KARIŞTI

Muhalif adayların avukatları kongrenin toplanması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının yeterli olduğunu, Yargıtay kararına gerek olmadığını savunurken, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi ise işi yavaştan alıyor. Yargıtay, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini Mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek açıklanacağı duyuruldu.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyeti, MHP için 15 Mayıs'ta olağanüstü kurultay kararı almıştı. Ancak MHP Genel Merkezi, Tosya ve Gemerek'te Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne başvurarak kayyum kararları için ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Bu gelişmelerden sonra gözler Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'ne çevrildi. Mahkeme, MHP'yle ilgili kararın Mayıs ayı içerisinde verileceğini açıklarken gün vermedi.

YARGITAY FUAT AVNİ'YE YANIT MI VERDİ?


Yargıtay tarafından açıklama, “Davacı tarafın dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek, gerekli karar verilecektir. Bunun dışında  yazılı ve görsel veya sosyal medyada çıkan haberler doğru bilgiyi  yansıtmamaktadır. Karar çıktığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi.

Yargıtay'ın açıklamasındaki “sosyal medyada çıkan haberler” vurgusu “internet fenomeni Fuat Avni'ye Yargıtay'dan yanıt” olarak değerlendirildi. Fuat Avni attığı tweetlerde MHP kongresine ilişkin Yargıtay kararının “hükümet baskısıyla” geciktirileceği ve kongrenin ileri bir tarihe ertelettireceğini iddia etmişti.