'Vatan için gittim'

'Vatan için gittim'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan, Külliye’deki liderler zirvesine katılması hakkında ‘Kuzu kuzu geldi’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap: “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır, yine giderim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde referandum çalışmaları kapsamında muhtarlar, din görevlileri, okul aile birlikleri başkanlarıyla kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliklerinin neler getireceğini anlattı. Konuşmasına, “Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun tarafsız mı” olsun sorusuyla başlayan Kılıçdaroğlu, “Taraflı biri olsun diyorsanız gideceksiniz ‘evet’ oyunu kullanacaksınız. Tarafsız biri olsun diyorsanız, ‘hayır’ oyunu kullanacaksınız. Bunun partilerle bir ilgisi var mı? Hiçbir ilgisi yok. Tercih gayet net, başkan partizan mı olmalı, tarafsız mı olmalı” dedi.

Siyasetçiler konuşmalı

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine yönelik “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yaptık, demedik laf bırakmadılar. Gitmedikleri mahkemeler kalmadı. Ben oraya gitmeyeceğim demişti malum zat, kuzu kuzu geldi” eleştirilerisine de yanıt verdi. 15 Temmuz sonrası 'kuzu kuzu geldi saraya’ şeklindeki yorumları doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Aynı olay olsa, yine Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalsa, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gene giderim. Öyle kalkıp da kısır çekişmelere bu memleketi sokmamak lazım. Yazıktır, günahtır. Türkiye’nin bir derdi varsa siyasetçiler bir araya gelip, oturup konuşmalı. Memleket sadece benim memleketim değil, hepimizin memleketi. Sadece ben mi sorumluyum? Sizler de sorumlusunuz” dedi.

Çift başlılık olacak

CUMHURBAŞKANININ 80 milyonu temsil ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bazı arkadaşlarım şunu düşünebilirler ‘olsun hem partinin genel başkanı olsun, hem de başkan olsun’, bu da bir tercihtir. Yansıması şu olur. Şimdi yeni model geçerse il başkanı da cumhurbaşkanını temsil edecek. Vali de temsil edecek. Niçin çünkü cumhurbaşkanı da aynı zamanda bir partinin genel başkanı. Yapılan değişikliğin nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimizin bilmesi lazım. Vali diyecek ki ‘ben temsil ediyorum’. Hangi partiden seçildiyse onun il başkanı valiye diyecek ki ‘bir dakika arkadaş kusura bakma cumhuru ben temsil ediyorum’. Sadece tepede değil aşağıda da çift başlılık olacak. Bu makuldür derseniz ‘evet’ oyu kullanacaksınız. Yanlıştır diyorsanız ‘hayır’ oyu kullanacaksınız” diye konuştu.