Vatan Partisi'ne göre ülke anket terörüyle karşı karşıya

Vatan Partisi'ne göre ülke anket terörüyle karşı karşıya

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, anket şirketlerinin manipülasyon yaptığını ileri sürerek, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Anket şirketlerinin vatandaşları arayarak seçimlere girecek partiler arasında Vatan Partisi'nin yer almadığını söylediklerini iddia eden Reyhan, "Ülkemiz anket terörüyle karşı karşıya" dedi.

Aydınlık'ın haberine göre, ANDY-AR ve NCM isimli araştırma şirketlerinin seçim anketlerinde yer alan sorularda Vatan Partisi'ne yer vermediğini ifade eden Reyhan, "Ne medya sansürü ne de anket şirketlerinin terörü başarımızı engelleyemeyecek" diye konuştu.
Reyhan, diğer anket şirketleriyle ilgili de benzer duyumlar aldıklarını belirterek, "Belgelendirdikçe onları da basınımızla paylaşacağız. Vatandaşlarımızdan da benzer durumlarla karşılaştıklarında belgesiyle birlikte bize ulaştırmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.

"Partimiz bu şirketlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaktır. Bu şirketlerin ruhsatlarının iptalini talep edeceğiz" diyen Reyhan, şöyle devam etti:

"Ne medyanın sansürü ne de anket şirketlerinin terörü Vatan Partisi'nin ve cumhurbaşkanı adayı Sayın Doğu Perinçek'in başarısını engelleyemeyecektir. Doğu Perinçek, Türkiye'nin Amerikancı olmayan biricik çözümünü temsil etmektedir. Korku ve sansürün sebebi de budur."