'Vekiller birilerinin denetiminde oy kullanıyor, utandım'

'Vekiller birilerinin denetiminde oy kullanıyor, utandım'

MYK toplantısını parti genel merkezi yerine TBMM’de gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu süreci iyi yürütüyoruz kendilerine ve tekliflerine güvenmedikleri için görüşmeleri televizyonlara kapatıyorlar dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri nedeniyle olağan MYK toplantısını parti genel merkezi yerine TBMM’de gerçekleştirdi.


Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda ağırlıklı olarak Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri ele alındı.


Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerimizin performansından memnunum, süreci iyi yürütüyoruz. Bu teklifin TBMM Genel Kurulu’nda 330’u bulmaması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Teklifi ve yaşananları halka anlatacağız. Ancak kendilerine ve tekliflerine güvenmedikleri için görüşmeleri televizyonlara kapatıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.


Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerin ilk 3 gününü yöneten AKP'li TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın için “AKP Grup Başkanvekili gibi yönetiyor. Bu, kabul edilemez” dediği belirtildi.


Maddeye göre fire


Kılıçdaroğlu’nun açık oy tartışmalarına da değindiği “Milletvekilleri birilerinin denetiminde oy kullanıyor. Böyle bir tablo görmedim. Milletvekilliğimden utandım. Açık oy kullanılması anayasa aykırı” ifadesini kullandığı belirtildi.

 

Alınan bilgilere göre parti kurmayları, teklifin maddelere geçilmesine ilişkin oylamada 338, ilk maddede 347, ikinci maddede ise 343 kabul oyu verilmesini de değerlendirdi. Maddelerin önemine göre AKP ve MHP bloğunun farklı oy tercihleri kullanabildiğinin anlaşıldığına değinen parti kurmaylarının, bazı maddelerin 330’un altına düşebileceği değerlendirmesini de yaptığı ifade edildi.

 

FİRELER AKP'DEN

 

MHP’li muhaliflerin önceki günkü oylamaya katılmadığına işaret eden parti kurmayları, AKP’den fireler olduğuna dikkati çekti.


Partinin, muhalefet dozunu maddelerin önemine göre belirleyeceği, bazı maddelerde tansiyonu yükseltecek adımlar atabileceği benimsendi.