Yandaş medya seçim yasağı tanımadı! Algı operasyonu başlattılar

Yandaş medya seçim yasağı tanımadı! Algı operasyonu başlattılar

Seçim yasakları bitmeden yandaş medya Yeni Şafak ve Milliyet seçim sonuçlarını paylaşmaya başladı.

31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Sandıklar bir bir açılıyor. Tüm Türkiye'nin gözü, sandıktan çıkacak sonuçlarda. Seçim boyunca iktidarın sesi olan yandaş medya, seçim sonuçlarında da boş durmadı. Anadolu Ajansı, her seçimde AKP'yi önde gösteren sonuçlar yayınlıyordu.

AA, geleneği yine bozmadı. Yandaş medya Yeni Şafak, Milliyet, Akşam, Habertürk, NTV seçim yasakları bitmeden Anadolu Ajansı'nın sonuçlarını yayınlamaya başladı. Ülke genelinde açıklanan sandık oranı henüz çok az iken yandaş medyanın AKP oylarını yüksek gösterip algı operasyonu yapması gözlerden kaçmadı. Seçim yasağı takılmadan açıklanan seçim sonuçları, tıpkı 24 Haziran'da olduğu gibi 'organize' ekipleri sokağa dökmeye yönelik yapılan algı operasyonunu hatırlattı. Onlar silahlarla sokağa çıktıklarında CHP'nin HDP'nin müşahitleri sandık başlarından çekilmişti çünkü o gün. Aynı plan devrede Yeni Şafak'ın açıkladığı verilerde, yıllardır CHP'nin kalesi olan İzmir'de AKP'li adayın önde olması dikkat çekti. 

HDP'DEN SEÇMENLERE UYARI

HDP Genel Merkezi tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Halkımızı Anadolu Ajansı'nın yalan seçim sonuçlarına itibar etmemesi konusunda şimdiden uyarıyoruz. Çeşitli yöntemlerle moralinizi bozarak sizleri sandık başlarından uzaklaştırmak isteyecekler, inadına oylarımıza sahip çıkalım." sözlerine yer verildi.

Yandaş medya seçim yasağı tanımadı! Algı operasyonu başlattılar