Yandaş medyadan İmamoğlu'na saldırı: Yurttaş sessiz kalmadı!

Yandaş medyadan İmamoğlu'na saldırı: Yurttaş sessiz kalmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kartal'da yaptığı konuşmada yandaş medyaya yüklenmesini, "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz" ve "Ekrem İmamoğlu'ndan medyaya tehdit" başlıklarıyla gören yandaş basın A Haber, CNN Türk, Sabah, Hürriyet ve Milliyet'e sosyal medya sessiz kalmadı.

Yurt Haber Merkezi

Bugün Kartal'da konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya patronu Ferit Şahenk, Ciner ve Demirören ailelerine yüklenerek "İsim veriyorum; NTV'yi, Habertürk'ü, Ciner ailesini, CNN Türk'ü, Demirören ailesini takip ediyorum… Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim ama saygı duyduğum için bunu söylemek zorundayım. Bizi dünyaya rezil etmeyin" demişti. İmamoğlu'nun bu sözleri  NTV, Habertürk, CNN Türk, Hürriyet ve Milliyet internet sitelerinde sansürlenmişti. 

YANDAŞ MEDYA İMAMOĞLU'NA SALDIRDI

Sabah, A Haber, CNN Türk, Milliyet ve Hürriyet, internet sitelerinde İmamoğlu'nun bu sözlerine yer verdiği haberi "İmamoğlu’nun medyayı tehdidini üzüntüyle takip ediyoruz", "Ekrem İmamoğlu'ndan medyaya tehdit"  başlıklarıyla paylaştı. 

Yandaş medyanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sansürlenmesine sessiz kalmayan Twitter kullanıcıları yandaş basına sert tepki verdi. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu başlıklara ateş püskürdü.

İşte o tepkiler:

Saray'ın sesi A Haber söz konusu haberi "Ekrem İmamoğlu'ndan medyaya tehdit" başlığıyla vererek İmamoğlu'nun sözlerini saptırdı. 

İmamoğlu'nun sözlerini 'tehdit' olarak veren A Haber haberin içeriğinde, "'Başkan olunca neler yapar?' dedirtti" diyerek algı operasyonu yaptı. 

Söz konusu haberin içeriği şu şekilde:

"Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kartal'daki konuşmasında bazı medya kurumlarını ve kurumların sahibi aileleri tehditvari sözlerle hedef gösterdi. Skandal ifadeler kullanan İmamoğlu, 'Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim' dedi. İmamoğlu, bu tehditleriyle gerçek yüzünü ortaya koydu. İmamoğlu’nun daha başkan bile seçilmeden yaptığı tehditler, 'Başkan olunca neler yapar?' dedirtti. İşte İmamoğlu'nun maskesini düşüren o sözler...."

Saray'ın tetikçisi yandaş gazete Sabah ise İmamoğlu'nun tepkisini, "Ekrem İmamoğlu isim vererek hedef gösterdi. Medya sahibi aileleri böyle tehdit etti!" başlığıyla verirken İmamoğlu'nun videosunu paylaştı. Sosyal medya kullanıcıları gazeteyi eleştiri yağmuruna tuttu. 

İşte o tepkiler:

CNN Türk de geri kalmadı... İşte CNN Türk'e gelen tepkiler: