Kılıçdaroğlu'ndan Kahraman'a eleştiri

Kılıçdaroğlu'ndan Kahraman'a eleştiri

AKP'nin TBMM Başkanlığı için bir kez daha aday gösterdiği mevcut başkan İsmail Kahraman, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek destek istedi. Kahraman, Kılıçdaroğlu’nun tutuklu milletvekilleri konusunda inisiyatif almadığı yönünde eleştirileri ile karşılandı.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, Kahraman ile Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 55 dakika sürdü. Basına kapalı olarak yapılan görüşmede edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri ve tutuklu gazeteciler başta olmak üzere birçok konuda Kahraman’a eleştirilerini ve rahatsızlığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin tutuklanmalarının Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlara aykırı olduğunu ifade ederek, Kahraman’ın bu konudaki tavrını eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, Kahraman’a Meclis Başkanı olarak bir an önce tutuklu milletvekilleriyle ilgili inisiyatif alması ve bu konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini vurguladı. 
Kılıçdaroğlu ayrıca basın özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesi davalarını anımsattı.

Kahraman'ın ise şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

"Hepimizin hedefi Türkiye’nin mutluluğu, daha ötelere gitmesi. Bir hukuk devleti, demokratik Cumhuriyet olarak Anayasa esaslarına, evrensel hukuk kaidelerine dayalı çalışmalar yapacağız ve iyi bir dönem geçireceğiz. Nasipse 26. dönemin tamamlanmasını da çok güzel bir şekilde sağlayacağız."