İsyan ettiren cinayet... Cani suçunu itiraf etti...

İsyan ettiren cinayet... Cani suçunu itiraf etti...

İstanbul'daki vahşetin detayları ortaya çıkıyor. 16 yaşındaki kız çocuğu, birlikte yaşadığı cezaevi firarisi cani tarafından vahşice öldürüldü, cesedi bir bavula konulmuş halde boş gecekonduda bulundu...

Gaziantep'ten kaçırılan kız çocuğu ailesi tarafından 1 yıldır aranıyormuş. Suç makinesi zanlı yaptıklarını itiraf etti. Cinayeti anlatan katil zanlısı "Konuşurken kendimi kaybettim. Bavulu evin arka tarafından bir yere koydum. Ancak gelip kızı görmek isteyen ablam bavulu aralayınca durumu fark etti" dedi.

16 yaşındaki kız çocuğu, birlikte yaşadığı cezaevi firarisi tarafından vahşice katledildi. Canin suç dosyası kabarık: Çocuğun istismarından, çocuğun alıkonulmasına, kasten yaralamadan ruhsatsız silah bulundurmaya kadar 29 kez polise geliş kaydı var. Dilek'in ailesinin kızlarını alıkoyduğu gerekçesiyle birkaç defa şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 

Olay, gece saat 01.30 sıralarında, Yıldıztabya Mahallesi Pınar Sokak üzerindeki kullanılmayan terk edilmiş bir gecekonduda meydana geldi. Gaziantep’teki cezaevinden firari olan Ahmet Şahin (31), bir süredir birlikte yaşadığı 16 yaşındaki kız çocuğu Dilek İ. ile tartıştı. Ahmet Şahin’in ablası araya girerek tartışmayı yatıştırdı. Daha sonra, kız çocuğu, Gaziantepli olan ve Antalya'da yaşamaya başlayan ailesinin yanına dönmeye karar verdi. Şahin, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na giderek otobüs bileti alan Dilek'i takip ederek buldu

Dilek'i zorla Gaziosmanpaşa’da geçici olarak kaldığı ablasının evine getiren zanlı tartışma sırasında kız çocuğunu eşarbıyla boğarak öldürdü, ardından cesedi bir bavula koydu, evin yakınlarındaki boş bir gecekonduya bıraktı. Gürültüler üzerine çevredekiler gecekondunun önüne geldi ve durumu polis ekiplerine ihbar etti. Kaçacağı sırada yakalanarak gözaltına alınan Ahmet Şahin, polis merkezine götürüldü.

BOŞ GECEKONDULARA TEPKİ
Korkunç olayı anlatan mahalle sakinleri, Dilek İ. ile Ahmet Şahin’in beraber yaşadığını söyledi. Gece gürültü üzerine ihbar yerine gelen polisin zanlıyı yakaladığını belirten görgü tanıkları, çevredeki kullanılmayan boş gecekonduların, suç oranlarını arttırdığını belirterek yıkılmalarını istedi. 

FUHUŞA ZORLADI İDDİASI
Ahmet Şahin'in bir yıl önce Dilek'i Gaziantep'ten kaçırarak İstanbul'a getirdiği ve birlikte yaşamaya başladıkları öne sürüldü. Dilek'in Ahmet Şahin tarafından fuhuşa zorlandığı için Antalya'da yaşamaya başlayan ailesinin yanına gitmek istediği ancak zanlının durumu öğrenerek otogardan alarak eve getirdiği iddia edildi.

AİLE BİR YILDIR KIZLARINI ARIYORDU
Dilek'in ailesinin, kızlarını kaçıran cani hakkında suç duyurusunda bulundukları ve bir yıldır kızlarını aradıkları öğrenildi.

CANİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Kız çocuğunu katleden Ahmet Şahin, ifadesinde şu iddialarda bulundu:  "Aramızda yaşanan bir kavganın ardından ablamın yanına gitmiş. Ben de onların yanına gittim. Ailesinin yanına dönmek istediğini söylüyordu. Birlikte oradan çıkıp otogara gittik. Orada otobüse binmeden benle kalması için onu ikna edince, birlikte tekrar evimizin olduğu yere geldik. Konuşurken tartıştık. Ona onun için cezaevinden kaçtığımı, her türlü fedakarlığı yaptığımı söyledim. Karşılıklı konuşurken bir an kendimi kaybettim. Eşarpla boğdum. Sonra kendi bavulunun içine yerleştirdim. Bavulu evin arka tarafından bir yere koydum. Ancak gelip kızı görmek isteyen ablam bavulu aralayınca durumu fark etti" diye ifade verdi.

SUÇ MAKİNESİ
Caninin daha önce de hakaret, mala zarar vermek, 12 ayrı kasten yaralama, gasp, ruhsatsız silah bulundurmak, 3 kez çocuğu zorla alıkoyma, 1 kez çocuğun cinsel istimarı suçlarından daha önceden polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüpheli hakkında toplam 29 kez polise geliş kaydı olduğu tespit edildi.