'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır...'

'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır...'

 "YSK kararında gerekçe olmadığı gibi, kararın hiçbir yerinde çaldılar ibaresi de yok..."

Yurt Haber Merkezi

6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar veren Yüksek Seçim Kurulu, iptalin gerekçeli kararını açıkladı. YSK'nın gerekçeli kararında, oy çalmaya dair bir ibare bulunmuyor. YSK Başkanı Sadi Guven şerh açıklamasında gecersiz oy sayısını 706 olarak açıkladı. Gerekçeli karar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un "Hiçbir şey olmasa bile bir şey mutlaka oldu..." ifadelerini hatırlattı.

YSK, İstanbul seçimini "Etkili sayıdaki sandıkta, sandık kurulu başkanlarının kanun hükümlerine aykırı olarak görevlendirilmesi ve kanuna aykırı şekilde oluşan sandık kurullarının yaptığı seçim iş ve işlemlerine itibar edilmesinin mümkün bulunmaması hususu ile" iptal etti.

YSK'nın gerekçeli kararının açıklanmasından sonra tepkiler peş peşe geldi. Bu tepkilerden biri de CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'dendi. Çelebi, Twitter hesabından yaptığı değerlendirmede "YSK kararında gerekçe olmadığı gibi, kararın hiçbir yerinde çaldılar ibaresi de yok. Güzel bir deyişimiz var: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" dedi ve #yskdarbesi etiketini kullandı.