Yeni kanalın açılışında konuşan Merak Akşener: Bıktık artık

Yeni kanalın açılışında konuşan Merak Akşener: Bıktık artık

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, yerel seçimlerin ülke bekası için önemli olmadığını belirterek, CHP ile süren iş birliği görüşmelerinin olumlu ilerlediğini söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yayın hayatına başlayan Türkiyem TV’nin açılış resepsiyonundan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yerel seçimlerin ülke bekası ile ilgili olmadığının altını çizen Akşener, CHP ile yerel seçimler için yürütülen iş birliği görüşmelerinin ise olumlu ilerlediğini söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, yerel seçimler ile Türkiye’nin bekası arasında bir bağlantı kuramadığını belirtti. Akşener ayrıca vatandaşların huzur istediğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Valla sandalyelerin bekası var. Türkiye’nin bekası ile yerel seçimlerin alakasını ben kuramıyorum maalesef. Çünkü biz muhtar seçeceğiz, biz belde, ilçe ve il belediye başkanlarını seçeceğiz, belediye meclis üyesi seçeceğiz. Dolayısıyla biz bu arada her sandık konulduğunda bu kutuplaştırmadan, bu insanların istiskal edilmesinden, Türk milletini oluşturan insanların bir bölümünün hakarete maruz kalmasından bıktık ve bu dile gerek duymuyoruz. Bu dil her seferinde sandalyeleri koltukları muhafaza ettirdi. Ama milletimiz bu konuşmadan bıktı, huzur istiyor. Milletimiz geçim derdinde, insanlarımız, gençlerimiz işsizlik derdinde. Şimdi çalışan gazeteciler gününü kutladık. Kaçınız çalışıyorsunuz kardeşim? Yani borazanı morazanı bir kenara bırakarak soruyorum. Orada çalışanlar da dahil. Gazetecilik yapıp yapmamayı da bir kenara koyuyorum, maaş almaktan söz ediyorum. Kaç kişi çalışabiliyor. Bunları örtmenin yolu iri yarı laf etmektir.”

'İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ OLUMLU İLERLİYOR'
Yeni Çağ'ın haberine göre, İyi Parti Genel Başkanı Akşener, CHP ile yürütülen yerel seçimlerde iş birliği görüşmelerinin olumlu ilerlediğini belirterek “Bizim iki arkadaşımızla Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki Genel Başkan Yardımcısı müzakereleri sürdürüyorlar. Şu ana kadar ben biten şehirler ile ilgili bilgi sahibiyim. Çok ayrıntı bilmiyorum müzakere masasında olan yerlerle ilgili. Şu ana kadar güzel mesafe alındığını arkadaşlarımız bana bildirdiler. Bu tabi bir müzakere meselesi; dolayısıyla bir iş birliği, güç birliği meselesi. Mutlu olan olacaktır, mutsuz olan olacaktır yerelde. Bir tarafta İYİ Parti bir şehirde, mutlu olacaktır, diğer tarafta CHP mutlu olacaktır; teşkilatlarımız taraftarlarımız açısından söylüyorum bunu. Geçmişimde koalisyon görüşmelerinde arka kapı diplomasisini yürütmek var.  Bunlar çok kolay işler değildir. Ama iyi gittiğini söyleyebilirim. Yani kırmadan, dökmeden bir anlaşmaya varıldığını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

İyi Parti olarak seçmen taşıma iddialarını takip ettiklerinin altını çizen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Seçmen taşıma iddialarını takip ediyoruz. Seçim İşleri Başkanlığımız suç duyurularında bulundu. Bizim tespitlerimiz var. Bugün Başkanlık Divanı’nda sayın Seymen ayrıntısı ile bize anlattı. Hukuki olarak takibini yapıyoruz. Bunların ortadan kalkması için İYİ Parti olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz.”

Binalı Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifası tartışmalarına ilişkin Devlet Bahçeli'nin, TBMM İç Tüzüğü ile bulduğu formülün sorulması üzerine Akşener, şu cevabı verdi:

"Binali Bey'e çok büyük yanlış yapıldığını düşünüyorum. Şimdi bizler tecrübeli politikacılarız. Bu ülkede çeşitli görevler yaptık. Kendimi bazen onun yerine koyuyorum; istiskal edildiğini görüyorum, bir. İki, başbakanlık yaptı, çok önemli görevler yaptı 16 yıl içinde ve herkesin çemkirdiği bir figür haline getirilmesi ilginç. Hala umudum şudur ki o tecrübedeki bir şahsın, bir insanın, bir politikacının yani 19 Şubat'ta teslim tarihinde ayrılacağını düşünüyorum. Sözle, davranışla, küçümsenerek yani istiskal edilir. Ben ona tahammül edeceğini sanmıyorum."

Türkiyem TV'nin açılış törenine İyi Parti Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Genel İdare Kurulu üyeleri, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, CHP eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve çok sayıda davetli katıldı.