Yenikapı mitinginde ilginç kare:  Erdoğan, Bahçeli, Çiller, Ağar bir arada

Yenikapı mitinginde ilginç kare: Erdoğan, Bahçeli, Çiller, Ağar bir arada

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka hitap ediyor. Vatandaşlar, parti bayrakları yerine ellerinde Türk bayraklarıyla mitinge gelerek "birlik" mesajı verdi. Vatandaşların, bir eliyle "Rabia", diğer eliyle "Bozkurt" işareti yaptığı görüldü.

Konuşmalar öncesinde ülkücü sanatçılar Esat Kabaklı ve Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.

Miting, AKP İl Başkanı Bayram Şenocak'ın konuşmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan alana helikopterle geldi.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, sahneye çıkarak alanı dolduran vatandaşları selamladı.

BİNALİ YILDIRIM: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA, KANKAM OLMAYA VAR MISINIZ?

İlk olarak kürsüye ''Cumhur İttifakı''nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AKP'li Binali Yıldırım çıktı. Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın, Yenikapı'ya ruh veren 15 Temmuz gecesi kurulduğunu bildirdi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Recep Tayyip Erdoğan'ın çöpten çukurdan çamurdan çıkararak ayağa kaldırdığı İstanbul... Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak İstanbul'a hizmet etme fırsatı bulduğum için Rabbime şükrediyorum. Bu beraberlik bizde olduğu müddetçe İstanbul'un da Türkiye'nin de çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Etrafta terör var savaş var şiddet var kötülük var bölmek isteyenler var ama bir de Türkiye var bir Türkiye var bir İstanbul var. İşte buradası Yenikapı Yenikapı ruhu var. Siz bu meydanı doldurdukça ne hainlere yeniliriz ne de ekonomimize saldıranlara 'eyvallah' ederiz. Size daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir, bir İstanbul sözü veriyorum. İşte, bu söz Yıldırım sözüdür. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Gelin bu şehri akıllı şehir yapalım. Birlikte çalışmaya, kankam olmaya gençler var mısınız?"

BAHÇELİ: İSTANBUL, CUMHUR İTTİFAKI'NIN HASSASİYET VE HAYSİYET MERKEZİDİR

Daha sonra MHP lideri Devlet Bahçeli kürsüye çıktı. Bahçeli ise şöyle konuştu:

''Mazlumların kulağı İstanbul'a çevriktir masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul, Kudüs'ün kardeşidir, Kerkük'ün kaderidir, Kaşgar'ın umududur. İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul, Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir.

Şu anda Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, Yenikapı'dayız. Ey katiller, gelin de görelim, gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir, fetihtir nitekim dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız. Konstantinopolis diye bir yer yoktur. Bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır. İstanbul, Müslüman Türk milletinin namus timsalidir, hilalimizin şerefidir. Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır. Konu vatansa, konu milletse, konu istiklal ve bekaysa nefsimize tutsak olamazdık, egolarımıza yenik düşemezdik, az kazandıran çok kaybeden çetelesi tutamazdık. 31 Mart beka seçimidir, İstanbul için bir kader seçimidir. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye'nin kuyusunu kazanlara 31 Mart'ta izin ve icazet asla verilmemelidir. İstanbul'da PKK'ya geçit yoktur, İstanbul'da FETÖ'ye müsamaha yoktur. İstanbul'da sözde demokrasi gücü, sözde sandık ittifakı adı altında zilletin öne çıkmasına asla müsaade verilmemelidir."

TANSU ÇİLLER VE MEHMET AĞAR MİTİNGDE

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Cumhur İttifakı’nın Yenikapı'daki mitingine katıldı.

Tansu Çiller, "Bir hafta sonra sandığa gideceğiz ve inanıyorum ki, o sandıkta Türkiye, yine birlik ve beraberlik içinde istikrarına sahip çıkacak. Gelecek nesilleri daha güzel Türkiye’sine taşıyacağız" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar da mitinge katılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte yapacağı Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi’ne gelen eski başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Milli bir şuurla buradayız. Önemli bir gün, Türkiye hedefte, özellikle bunun için buradayım. Yeni bir dünya kuruluyor. Burada Türkiye kendine bağımsız bir yer seçiyor. Bu zaten bir değişimin gereği. Görüyoruz ki eski dünyanın bütün kuralları sorgulanmakta. Birleşmiş Milletler, NATO, ittifaklar hep sorgulanıyor. Kimin düşman, kimin müttefik olmadığı bir ortamdayız. Türkiye yeni düzenin gelişiminin batıdan doğuya kayan bir güç olarak görüyor ve yerini alıyor. Görüyoruz ki dünyada bir değişim daha var. O da islam dünyası hedefte. Dünyanın çok uzak yerlerinde İslam’ın hedefte olduğunu görüyoruz. Yeni Zelanda buna bir örnek oldu. Nitekim, büyük bir terör olayı ile karşı karşıya kaldı Yeni Zelanda. Burada açık bir manifesto da açıklandı. Bu manifestoda hedef İslam, hedef Türkiye, hedef Türk milleti ve hedef onun seçtiği Cumhurbaşkanı. Bütün bunlar yeni dünya kuruluşundaki çok özel değişimler ve Türkiye’yi hedefe taşıyan olaylar."