Yeşil alanlar için referandum önerisi

Yeşil alanlar için referandum önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz? Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım. Yeşili ranta teslim etmeyelim” dedi.

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından “CHP Çalışıyor, Türkiye Kazanıyor” projesi kapsamında, belediyelerin tanıtımına yönelik genel merkezde gerçekleştirilen programın açılışını yaptı.

Bu kapsamda, ilk olarak Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmalarının tanıtıldığı törende konuşan Kılıçdaroğlu, amaçlarının herkesin gülümsediği, birbirine selam verdiği, kucaklaştığı bir Türkiye olduğunu ifade etti. Konuşmasında yeşil alan vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, yeşil alanları imara açmanın doğru olmadığını belirtti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Eğer bir yeşil alan imara açılacaksa niçin referandum yapmıyoruz? Referandum yapalım, mahalle sakinlerine soralım. ‘Şurada biz yeşil alanı koruyalım mı, yoksa bina mı yapalım?’ Yani yeşili ranta teslim etmeyelim. Bunu yapmak zorundayız. Talan edilen kentlerimiz var, yeşil alan, park görmüyorsunuz ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, eğer nerede bir CHP’li belediye varsa, emin olun orada yeşile ve parka özen gösterilir” diye konuştu.

Eskişehir’in bir marka olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bursa’da yeşilliğin kalmadığını, Ankara’nın betona dönüştüğünü kaydederek, “Bursa ve Ankara arasında Eskişehir bir vaha” ifadelerini kullandı.

Nefes almak isteyen İstanbulluların da CHP’li belediyelerin bulunduğu yerlere gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Birleri yeşilliğin ne olduğunun farkında değil. ‘İki ağaç kesmekle kıyamet mi kopar?’ diyor. Evet, gereksiz yere iki ağaç kesmekle kıyamet kopabilir. Unutmayın o ağaçlar da bizim gibi canlı” diye konuştu.

RAHŞAN ECEVİT DE KATILDI


Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısında bir önerinin geldiğini ifade ederek, bu doğrultuda bu çalışmaların Kuğulu Park gibi halkın da görebileceği yerlerde yapılması yönünde adım atılabileceğini belirtti.

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Tepebaşı Belediyesi’nin faaliyetlerinin tanıtıldığı fotoğraf sergisini gezdi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi bahçesine getirilen Tepebaşı Belediyesi’ne ait elektrikli otobüsleri de inceledi. Güneş enerjisi ile çalışan şarj cihazını da inceleyen Kılıçdaroğlu, partililerle fotoğraf çektirdi.

Sergi açılışına, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililerin yanı sıra eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı.