Yıldırım, Erdoğan'ı genel başkanlığa önerdi

Yıldırım, Erdoğan'ı genel başkanlığa önerdi

AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partisine veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından AKP'ye 979 gün sonra yeniden üye olarak dönüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AKP'ye üye oldu. Erdoğan, AKP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Salonda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı ile karşılandı. 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede de partisinin genel başkanlık görevine dönecek.

10 Ağustos 2014'te umhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AKP 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor...

Binali Yıldırım, Erdoğan'a hitaben "hoşgeldiniz" dedi. Daha sonra "gerçi ev sahibine hoşgeldin denmez" dedi.

Yıldırım konuşmasında Erdoğan'ı, 21 Mayıs'ta yapılacak olan kongreye genel başkan olarak önerdiğini ilan etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR:

Başbakan Yıldırım millit liderini partisiyle buluşturdu diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Sayın Cumhurbaşkanımızı kongrede  genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Karar kongere üyelerimizindir. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Değerli hanımefendi, değerli yol arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Konuşmamın başında geçtiğimiz cuma günü kesin sonuçların açıklandığı 16 Nisan halk oylamasının tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 16 Nisan 2017, Cumhuriyetin ilanı kadar iftiharla hatırlanacak son derece önemli bir gün. Bugünü anlamlı kılan aziz milletimizin iradesiyle, demokrasiyi kurumsal hale getirdik. Bunun için büyük bir kararlılıkla sandığa giden milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. 1 Mayıs'ı büyük bir coşku ile bayram havasında geçirdik. Bütün sendika kurum ve yöneticilerine sağduyulu davrandıkları için teşekkür ederim. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ediyorum. Türkiye'nin konuşarak çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine kulak verdik bundan sonra da daha iyi bir Türkiye'yi kurmak için birlikte mücadele edeceğiz.

Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Milletin adamı millete hizmetin adresine milletin onayı ile bugün dönüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı aramızda görmekten mutlu olduk evinize hoş geldiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoş geldiniz demeye de gerek yok.