Yıldırım'ın ilk ziyaretçisi CHP'li Kocaoğlu

Yıldırım'ın ilk ziyaretçisi CHP'li Kocaoğlu

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk ziyaretçisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu.

İzmir’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Uganda’ya uğurladıktan sonra Konak'taki Başbakanlık ofisinde İzmir Valisi Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile birer görüşme yaptı. Kocaoğlu’nun görüşmede Başbakan'a onay bekleyen projeler hakkında bir dosya sunduğu öğrenildi.

İLK SİYASİ OLDU
Aziz Kocaoğlu bu ziyareti sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret eden ilk siyasi oldu.

“TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI”
Görüşme sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, Kocaoğlu’na teşekkür ettiğini belirterek “Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi. Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim” dedi.

"GÖNLÜMDEN GEÇEN BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM" DEMİŞTİ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kıyasıya yarışan Aziz Kocaoğlu ve Binali Yıldırım İZBAN konusunda sert tartışmalar da yaşamıştı. Kocaoğlu'nun katıldığı bir programda "Kimin Başbakan olmasını istersiniz" sorusuna verdiği, "Bana sorsalar ‘Kim olsun' diye, gönlümden geçen isim, Binali Bey derim" yanıtı CHP içerisinde tepkilere neden olmuştu.

"BİNALİ BEY'İN BAŞKAN OLMASI İZMİR'İN LEHİNE"

Kocaoğlu o programda Binali Yıldırım için şu ifadeleri kullanmıştı: "Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey'in Başbakan olması, mutlaka İzmir'in lehine olacaktır. Binali Bey Başbakan olursa İzmir'e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Tabii ki AK Parti'nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar ‘Kim olsun' diye gönlümden geçen isim, Binali Bey derim."