'Yoksuluz ama AKP'den memnunuz'

'Yoksuluz ama AKP'den memnunuz'

Bir patron olan Kadir Has tarafından 1997'de kurulan Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Çalışmaları Merkezi, 2017 Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırmasını yayınladı.

Bir patron olan Kadir Has tarafından 1997'de kurulan Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Çalışmaları Merkezi, 2017 Türkiye Sosyal-Siyasal Eğilimler Araştırmasını yayınladı. 

Araştırmaya göre halk geçen yıla göre ekonomik olarak daha kötü olduklarını ama hükümetin ekonomi politikalarından da memnun olduklarını söylüyor.Hatta araştırmaya bakılacak olursa AKP seçmenleri klasik müzik konserlerinden çıkmıyor!Türkiye'de kurumlara güven duygusu ise yüzde 35'ten yüzde 49'a fırlamış durumda! 

Söz konusu araştırmanın sonuçlarından bazı maddeler şöyle:

"GEÇİNEMİYORUZ AMA HÜKÜMET BAŞARILI"

Araştırmaya katılanlar arasında kendini geçindiremediğini söyleyenlerin oranı yüzde 6, ekonomik olarak geçen yıla göre daha kötü olanların oranı yüzde 49, daha iyi olanların oranı ise yüzde 7,5 olarak belirlendi. Yüzde 26 ise son bir yıldaki gelişmelerden ekonomik olarak etkilenmediğini söyledi.
Öte yandan hükümetin ekonomi politikalarını başarılı bulanların oranı yüzde 39’dan 48’e çıkarken, başarısız bulanların oranı yüzde 35’ten 28’e indi. 
Türkiye’de en büyük sorunun hak ve özgürlüklerin sınırlanması olduğunu düşünenlerin oranını yüzde 3 olduğu iddia edildi. 
Hükümetin Kürt sorununa yönelik politikalarını başarılı bulanlar yüzde 43 ile son beş yılın zirvesine çıkarken, başarısız bulanlar da beş yıl önceki yüzde 50 oranından yüzden 25’e geriledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL ilanını destekleyenlerin oranı yüzde 58 olmasına rağmen OHAL’in uzatılması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 38’de kaldı.
Hükümetin Suriye politikalarını başarılı bulanların oranı yüzde 38 ile son beş yılın zirvesine çıktı.
Türkiye’de kurumlara güven ortalaması ise 2016’daki yüzde 35’ten yüzde 49’a yükseldi.


BU ARAŞTIRMAYA GÖRE AKP'LİLER KLASİK MÜZİK KONSERLERİNDEN ÇIKMIYOR

Seçmenleri arasında en fazla pop müzik konserine gitme oranı olan parti CHP, en fazla futbol maçına gitme oranı en fazla olan parti MHP, en fazla sanat veya halk müziği konserine gitme oranı olan parti HDP, en fazla klasik müzik konserine gitme oranı olan parti ise AKP olarak belirlendi.